Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024

Fóra Ostatní Kecací bab(y)í léto 2024 Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024

Kimi

Když jsem zařizovala nynější byt, chtěla jsem venkovní žaluzie, ale už mi nezbyly peníze, tak jsem nechala vnitřní. Na spaní má být úplná tma. V ložnici mám rohové okno na východ a jih, žaluzie to úplně nezatemní, takže mi to kazí ranní spánek, prosvítá světlo. Koupila jsem látku na zatemňovací závěsy, ale instalace se ukázala být natolik komplikovaná, že zatím nic. Asi si pořídím nějakou tu škrabošku na oči. V obýváku jsem v létě musela stahovat žaluzie už odpoledne, protože do okna tak pralo slunce, že se na gauči nedalo být. Letos jsem na terasu pořídila pergolu, zhotovitel dal na střechu silnější polykarbonát, než jsem si vybrala já. Vydrží prý větší zátěž, ale zato je tmavší, takže do obýváku ani paprsek až do večera, kdy zasvitne zapadající slunce. Ale posezení na terase fajn. Při letošních vedrech jsem přes den měla všechno zavřené, až na ventilačku v ložnici, tím pádem jsem udržela v obýváku 24 stupňů. Před Betynkou jsem mohla nechávat dveře na terasu otevřené, teď nemůžu, Bety dokáže odstrčit protihmyzí síť a prchla by. Když chce být na terase, musím jí dát dlouhé vodítko.