Fóra › Ostatní › Kecací bab(y)í léto 2024 › Odpověď na: Kecací bab(y)í léto 2024
Mirko
i s cedulema je to jako s výchovou se psem. DŮSLEDNOST, DŮSLEDNOST, DŮSLEDNOST.
Bez cedulí je větší pravděpodobnost, že si lidi dělají co chtějí než s cedulí.
A další věc je, JAK SE O NĚCO ŽÁDÁ.
Myslím, že když je kromě striktní žádosti „vyndejte to na pás“ připsáno s ohledem na naše pokladní… že to třeba několik lidí trkne.
Jasně, vždycky zůstanou dacani, aroganti a burani… ale nestojí to za to i za těch několik, kteří zafungují?
A když někdo bude vzteklý, že se s tím má tahat… tak místo hněvu z tvé strany řekněš: víte, nejde o to, že vám nechci pomoci, ale já když vás o to žádá dvacet lidí za dopoledne… umíte si vy sám/a představit, že byste to za každého tahal/a?
Já nechci vůbec zpochybňovat, že to tam máte těžké, také je mi jasné, že zákazníci ve velkých městech se mohou chovat jinak než na malém městě, vsi… ale v principu nevěřím, že zrovna u vás bude absolutně jiná populace než jinde.
Takže za mě – zkus to tam zase u vašeho vedení nadnést. Dej jim papír do ruky a popros je, ať tam tuhle – nebo nějakou unifikovanou žádost dají.
Tím, že se budete jen čílit a trápit, se nikam nic neposune. Neposune se to ani hádkami s jednotlivci. Posune se to (třeba jen o kousek) systémovým jednotným a korektním přístupem.
Protože i vzteklé babě, která si tam otevírá tlamu, vezmeš vítr z plachet, pokud zůstaneš v klidu a budeš slušně trvat na svém požadavku.