Fóra › Ostatní › Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka › Odpověď na: Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka
Inu, tak mam s Pepinem za sebou prvni dovolenou, tabor psi. Az tam mi doslo, jak to s nim opravdu je. Videla ho fura lidi, kamaradka presikovna, psum rozumici… Nebudu predbihat, budu vam to posilat po par dnech, psala jsem si ruco fuco poznamky, ktery ted zpetne rozvinu. Fotky az na zaver reportu.
LÉTO S MAGOREM (2024)
Po osmi letech bez Trolítka 🙁 . Se skoro 7letou rotvicí Růženkou a novýma Pruhama, 10měsíčním magorem Pepinem.
DEN 0.
Letos jsem se rozhodla odvézt věci na tábor den před vlastním pobytem. Můj cirkus by se letos do auta totiž najednou nevešel – nový altán (nůžkový typ s extra odolnou plachtou váží přes 25 kg, není to skladná věc), dvě klece (Pepin v autě nemůže být na volno), epesní lehátko z Decathlonu, židle, stan, gril a další věci, zkrátka nešlo to pobrat při jedné cestě. Takže jsem nechala psiska doma a vyrazila (mám to kousek). V klidu jsem si postavila stan, altán, jednu klec a úvazy pro psy. Vlastně v klidu to moc nebylo, hodně foukalo a nový Jurek stan neměl navázané šňůry, takže jsem stan chvílemi honila podél Labíčka.
DEN 1.
Odpoledne jsem naložila natěšenou Růžici, poblázněnýho Pepina zacvakla do auta do druhé klece a vyrazili jsme. Po příjezdu se Růžice rozhlédla a celá se tetelila, jóóó, jsme tady, hurááá, louky, voda, paráda! 🙂 Pepin se vykulil z klece a rovnou zatuhnul stresem. Kempovací louka je obrovská, na jedné půlce měli tábor agiliťáci, na druhé půlce nás bylo zatím jen pár, já a tři stany s kamarádkami. Pepin totál nestíhal, agi psiska se hlasitě hemžili na svých parkurech, jejich páníčkové a paničky hulákali divný povely, v ohradě kus před naším ubytkem se páslo stádečko koní… Pruhy si při venčení kolem louky mohly vykroutit hlavu, nestíhal a ječel preventivně hned na vše.
Růženka vysílala všechny možné signály, že voda, voda, chci do řeky, tak jsme šli. Happy žabička se brodila, lovila klacíčky a Pepin váhal a pištěl, že chce taky. Trvalo mu nějakou dobu, než se odhodlal udělat krok do vody, ale pak se celej rozesmál a šmejdil na mělčině s Růžicí. Po koupačce proběhlo důkladné usušení obou psů, krmení a příjemný pokvok s kámoškou při grilování. Pepin si na úvazu pobyl jen chviličku, byť byl z domova naučen být někde uvázán, tohle okolí na něj bylo příliš. Takže šupajdil do klece, kde sebou buchnul a chrněl. Na noc a spaní jsem ho, jako všechny předešlé psy, vzala z auta do stanu. Ouou, blázen. Půl hodiny rotoval po ložničce stanu jak rybička v kulatým akvárku. Sondoval, kde je škvírka, kudy by se dalo uniknout. Zipy nového stanu jsou naštěstí pevné, no pasaran! Když jsem už zařvala, ať si lehne, usnul. Ve vestě, oba měli vestu, protože první noc byla hodně chladná, nějakých 8 či 9 stupenců, k ránu jsem měla studený nos.