Odpověď na: Kecací léto 2024

Fóra Ostatní Kecací léto 2024 Odpověď na: Kecací léto 2024

Thielli

Mayo, muj poslední příspěvek k této výměně, kterou sleduju (pro připomenutí níže 4 vaše citace)

P: 4.Doktoři. Co tihle lidi zažili, to fakt nepřeješ nikomu.

M: 4. jo, protoze kruci misto aby lecili ty nemocny lidi, jako se to delo jinde, tak akorat resili ty prusery

P: 4. Tohle už opravdu no comment.

M: Proc 4 no coment? Vsak proto jsme meli nejvyssi umrtnost v Evrope, si to zjisti

Za mě:
    Tohle je nebezpečná myšlenková zkratka, která přesně vede k rozdělování společnosti bez ohledu na hloubku znalostí znesvářených skupin.
    Vůbec, ale vůbec nefandím vládě, která tehdy byla u moci. Objektivně však všichni musí uznat, že s něčím takovým se nikdy předtím nikdo nesetkal a celá Evropa vařila z vody, každý jinak. Dále – stáří populace, obezita, počty lůžek na obyvatele… to všechno byly proměnné, každá v jiné zemi jiná. Počet mrtvých tedy rozhodně není „absolutní“ číslo. To byla odbočka k politickému řešení…
    a teď tvoje tvrzení, co dělali doktoři. Nebudu psát no comment, ale napíšu, že jedna plicní lékařka je má osoba blízká. Takže jsem měla informace přímé. Kdybys měla také tyto informace, nemohla bys nikdy napsat, že někdo řešil průsery místo aby léčil.

Konec polemiky. 🙂
    a dodávám – nesouhlasný názor na jedno téma pro mě neznamená, že se tím pádem oponent stává mým nepřítelem jako celek. To se mi děje až po velkém souboru neshod, které navíc ústí právě do nějakého nenávistného proudu. Nicméně to se mi až tolik nestává, protože mezi variantami boj-útěk, volím útěk. Opouštím to prostředí a je mi jedno, že jsem nad soupeřem „nevyhrála“.