Odpověď na: Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

Fóra Ostatní Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka Odpověď na: Strýc Pepin aneb Pruhatá samotka

PetraK

Fifi
    Nechci znit jako pani “ale”
    🙂 znám.

Každopádně ještě mě napadá, co můžu hodit k případnému využití

1) myslím zpětně, že u nás taky udělalo svou práci to, že jsem na procházkách vždycky dělala to, že jeden odložený = Tali u stromu na vodítku 😀 krátkém a druhý cvičí, hraje si. Pak šla na řadu Tali, postupem času začala chtít taky, taky, s tím, že to pak v reálu bylo sice chci taky, taky, ale tak dvě vteřiny 😀 , ale pak se to prodlužovalo.

2) hodně mi u ní pomohl k té spolupráci ten aport lišky, s tím, že jsem začínala na zahradě na chalupě, pak venku na louce, takže taky ve známým, nicméně pro ni i tak zajímavým prostědí. Byl to děsnej „zlom“ ona se rozsvítila, dodnes si to pamatuju. Takže, kdyby se podařilo najít něco takovýho, činnost, co ho uchvátí, i kdyby to měl být nějaký naprostý nesmysl, třeba by to pomohlo

3) on je čichač – zkoumač – nebyl by pro něj odhozenej výraznej pamlsek zajímavější odměnou, než z ruky podaný

4)tu hru jsem nemyslela právě vůbec schovku, ale na babu, kdy tě může „zakousnout“ teda zakousne se do malýho pešíčka. Zas jsem to dělala úplně jak s doňou debilitou. Vodítko, pes sedí, já odpočítávám – to je nevím proč hodně baví, u Tali odpočítávání dělá hodně, pak než vyrazím psa rukou odstrčím a „prchám a pištím, jódluju, volám pomooc 😀 “ a nechám se hned dopadnout, případně zahlodnout, ucloumat a v závěru, gejzír pamlsků do vzduchu, nebo ten obušek do vzduchu, aby si to ulovila a vítězně vlála prostorem.

5) na to aby jí zajímal ten pešek jsem přidala to, že sedí, čeká, já jdu s tím peškem na provaze, pomalu ho před ní táhnu po zemi, abych ji napnula, odpočítám a při teeeď vyrážím dopředu, dělám vlastně coursingovej naviják na dvou nohouch 😀

6) Nebaví ho dobývat věci z papírových krabiček? Dalo by se to třebas použít venku v terénu taky zapojit to nějak- utíkám s krabičkou s dobrůtkama a když mě chytí, hodím mu to jako odměnu, ať si to uloví, zabije, rozbije, sežere.

Nic z toho neber jako rady, na to jsem malý pán, jen nápady k použití, či zahození.
    U Tali jedna věc – vždy zabralo u všeho udělat od toho nějakou pauzu , pak s tím přijít znovu, to jí to zajímalo víc.