Fóra › Ostatní › Kecací léto 2024 › Odpověď na: Kecací léto 2024
Tak jsem měla fajn víkend. Chvíli jsem přemýšlela, zda mám pokec položit na gauč, abych ho trochu oživila, ale pak jsem usoudila, že na úvod léta bude lepší dát to sem.😉
V sobotu jsem jela do vsi mých prarodičů zapálit svíčku na hrobě. Pak jdeme s Golim venčit. Už nechodím do luk jako za Kory, teď se i trochu bojím, jsou tam divočáci (vlci o polských hranic a edvědi ze Slovenska sem ještě nedoputovali). Obvykle chodím takovou rovinku k místnímu hřišti. Poslední dva týdny byly trochu problémové. Minulý týden jsme u bytovky, kde obvykle klábodím s místními, potkali kluka venčícího mrňavého psa. Psík začal vyvádět, kluk ho neudržel a psík se vrhnul na Goliáše, zasáhla místní obyvatelka a psíka odchytla, Goli zůstal naprosto v klidu. Teď v sobotu u bytovky k nám přiběhla asi tříletá holčička a začala muchlat Goliho, pak se sápala po vodítku, na chvíli jsem jí ho půjčila. Pak ji dědeček zadržel a my jsme kousek pokračovali. Když jsme otočili, holčička se nám rozběhla naproti a opět si vzala vodítko. Goli to snášel skvěle. Chvíli jsme postáli, pak jsem si vodítko vzala a odcházeli jsme. Holčička se dala do breku, spíš teda začala ječet a vztekat se, že chce s námi, dědeček ji musel držet, aby se nerozběhla za námi. Pak jsme venčili ještě v Jablonném v parčíku proti cukrárně. Mají tam skvělou zmrzlinu a zákusky, samozřejmě jsem neodolala.🍨😋
V neděli jsem pobyla přes půl dne na Babiččině statku v Líšnici, (myslím, že jsem tu oněm už psala). Byly tam Jarní jezdecké hry v maskách (HOBBY HORSING), soutěžilo se od malých děcek s plyšovými koníky, větší děti až po dospělé na echt koních. Koníci byli různých plemen a tedy i velikostí od poníků až po jezdecké. Hned po příchodu jsem se potkala s kámoškou Evou, tak jsme to užily spolu. Využily jsme stánek s občerstvením, i když většina z nabídky pro mě nebyla, tak jsem si musela dát domácí drobenkovou buchtu. Vydržely jsme tam skoro do čtyř hodin, dvakrát jsem se prošla s Golim, po tamní stezce mezi zvířátky, mají tam leccos od drůbeže přes králíky, ovečky, kozy vepříky, nějaké minikravičky, lamy, pštrosy a taky oslíka, který byl v průběhu celého odpoledne dost slyšet.🐰🐴🐐🦙 Pak jsem jela ještě ke kámošce bydlící ve vesnici, poseděly jsme v pergole, Goli se potuloval po rozlehlé zahradě.