Odpověď na: Volné povídání

Fóra Od čtenářů Volné povídání Odpověď na: Volné povídání

grimmh

Zdravíčko.
    Nestíííhááám, tak jen tak letem světem.
    Čajíčku, s těma webovkama parádní práce 🙂
    Vloni v srpnu měla mamka slabší mrtvičku a zle se potloukla. Měla rozlámaný obličejový skelet. Problémy s rovnováhou měla už před tím, ale teď to dopadlo takhle špatně. Večer upadla a do druhého dne dopoledne ležela nemohoucí v předsíni na zemi než jsem za ní přijela. Nemocnice, léčení, učení chodit. Trvalo to 4 měsíce. Mezitím jsem rozvázala PP dohodou ze svých zdravotních důvodů a v práci jsem skončila v listopadu. Teď jsem na pracáku a asi v říjnu přejdu do předčasného důchodu. Mamku jsem vzala z nemocnice hned v listopadu domů.
    Mamka je ve svém bytě 3+1 (nechtěla se ho vzdát). je soběstačná v tom, že se po upraveném bezbariérovém bytě pohybuje pomocí chodítka. Zajisstí si základní hygienu – dojde na WC a k umyvadlu. Jinak je to na mě a pečovatelkách. Ty chodí ráno pomoci mamce se základní hygienou a udělají jí snídani. Já tam chodím v poledne. Nakupuju jí, vařím, uklízím, koupu jí,peru, žehlím, atd. Takže mám 2 domácnosti. Ale už si to nějak sedlo a mám to zorganizované, abych nikoho neošidila 🙂
    Vstávám v 6.30 – Adélka nakrmit ven, pak místečko. Eliška uklidit klec, nabaštit, pomazlit pohrát. Pak mám chvilku pro sebe na kafe. Pak trochu uklidit, s Adélkou ven na 60-90 min. Potom nakoupit, uvařit a mamce s oběděm. Po návratu s Adélkou ven a pak se taky naobědvám. Po obědě trochu úklid doma a od 14 do 16 s Adélkou ven. K večeru někdy k mami úklid, případně doma žehlení, uklízení, atd. Kolem 6 chodí s Aélkou ven manžel a já jdu po 22 hodině.
    Takže sumasumárum je Adélka 6x denně venku, z toho na 2 větších vycházkách.
    Máme kousek do přírody, takže většinu času je na volno a může se vylítat.
    Tolik v kostce, jedu s mamkou k doktoru, takže zatím ahoooooj.

• Odpověď byla upravena před 6 roky a 8 měsíci uživatelem grimmh.