Fóra › Ostatní › Kecací jaro 2024 › Odpověď na: Kecací jaro 2024
Čajíku-čtu,ale od půlky,ten začátek byl na mě tak naučnej,že jsem to nechápala a vzdala…
Thielli-tak to by mě nenapadlo,to brát tak,že si Hnědá řekne,že si tě nemusí hlídat…
já třeba u Dafiny to mám tak,že ona ty naše 3 trasy furt dokola-lípa-hájenka,ke křížku,a lípa a okruh v lese
zná tak nazpamět-že bud jui nebaví-což asi fakt ne…
nebo nevím…
ale táhne se tam jak smrad,hlvně navrch,takže když se od lípy/hájenky/křížku rozběhne zpět,tak valím za ní a jen přivolávám/zastavuju….
a su ráda že běží…
-cesty k rybníčku,dědinou a tak jsou na vodítku,proto je nezminuju
zminuju naše 3 trasy za zahradou,
-ona teda vůbec třeba Dafi má radši krátkž vycházky ze cvičením,než delší,a když říkám krátký tak myslím krátký…
případně výletečky jinam….
co jsem vlastně chtěla říct?
že mě nenapadl,že by jedna epizoda znamenala to že si fenka tvoje hnědá řekne-ááá betva,panička si mě vždy najde!!!
budu si dělat co chcu…juchůůů..
jinak agility
zkoušela jsem v pravěku s Gerem a Duxem
ale Gero byl línej knírač-překžřky 2 skočil,3 oběhl…
učila mě to současná xx násobná mistryně světe,republiky a nevím čeho všeho:-)
MartinaMagnoliKlimešová
začínala s vlčím špicem bez PP Andy u nás na cvičáku,pak přešla do Ráječka,pak začala dělat agility,tanec,s Andy vyhrávala v tanci i v agility,
pak si pořídila první belgičačku Arálii Novterpod (Báru)-s tou taky dělala agility,tanec,+další sporty….
-taky u nás v jedenácti letech začínala s labradorem Lucie Ševčíkova,
která se pak dala na belgičáky,taky mistryně světa…chovatelská stanice Boccaro
a s NO ročním 12 letá Monika Bambušková-Valentová-která pak s rtw byla na mistrovství světa,ted má psí hotel..
-takže takový 3 hvězdy u nás začínaly:-)
srandovní je,že my jako výcvikářky jsme to daleko nedotáhly….:-D
ale je fakt že nám mimo jiné za ty roky prošly rukama stovky dvojic,kdy sokoro každá složila na 1-2 základní poslušnostní zkjoušky-za nás jsme psaly docházku,měly cvičák celoročně a psovoda omlouvala jen nemoc psa/jehno nemoc nebo hárání feny,
takže každej u nás musel splnit aspon 65 procent docházky,a to se většinou na tu základní zkoušku naučil každej…
+jsme chodily na sicializační vycházky,cvičily řadovky u točny autobusu na sídlišti-polnačka pak točna autobusu…
prostě jsme cvičily psy/psovody tak aby psi poslouchaly všude nejen na cvičáku….
docházku jsme vyžadovaly z důvodu-že ty lidi měly slevu na poplatcích,co chodily na cvičák,tak at ti psi něco imí..
my to dělaly zdarma,poplatky na cvičák tenkrát 600 na rok,300 brigádnický hodiny,
ty když se odpracovaly tak to bylo 300 na rok,
cvičák býval neděle dopoledne,a čtvrtek odpo…
píšu o době 15 let dozadu..
ted to mají jinak
přes zimu necvičí 2 měsíce…
přes léto nevím..
ale zkoušky dělají pořád+hoodně socializační vycházky/výlety…