Fóra › Výchova a výcvik › Nová dovednost – postup učení › Odpověď na: Nová dovednost – postup učení
Petrs01-no,jo,ale tak tyhle rady co píšeš sem tak to na netu moc nenajdeš….,
a děkuju:-)
JÁ TAKY, JÁ TAKY DĚKUJU. PETRSOVI I EŠUSOVI. Protože právě od nich těžím skutečné valounky zlata rad. Doplňují mi právě ty díry, které se běžně vyskytují ve všech chytrých návodech.
Včera jsem byla s pudlicema na večerních cvičebních vycházkách, s každou na půl hodiny sólo. Malý černý mozeček šel jako první a musím jí fakt pochválit, jak se pěkně snažila a jak to i šlo. Byla odkládána na chodníku a přivolávána a posílána za mě a zastavována a rozcházena. na „k noze“ už se jí podařilo nestát v 45stupňovém úhlu… u některých věcí potřebuje ještě navést gestem, jindy jde zase za pamlskem a mozek v luftě, ale pomalu ty poměry překlápíme jen do slovního povelu.
A hnědá nezklamala. Kousek jsme popošly jen tak, aby se vyčurala a začichala a pak jsem dala pár povelů. No a ten náš Einstain vyhodnotila během 5 vteřin situaci. Tyhle povely na tomhle místě…? a tak rychle za sebou? A s odměnou? TAKŽE CVIČÍME!
Od té chvíle vyklusávala vedle mě jak ovčák na cvičáku, oko na mě přilepené, u huby chtivou slinu… klapky na očích, uších. Byla korektní jak televizní hlasatelka před kamerou po celou dobu, co běželo červené světlo…
…ne, nechcete vědět, co bylo, když světlo zhaslo 🤣