Odpověď na: Nová dovednost – postup učení

Fóra Výchova a výcvik Nová dovednost – postup učení Odpověď na: Nová dovednost – postup učení

PetraK

černej čaj
    (esuska si nebude brat osobne
    nebude, protože ví, co je zač 😀

Thielli
    že za polovičaté provedení (i v procesu učení), se neodměňuje.
    no ale to bude myšleno nejspíš tak, ž epokud už nějakou fázi pes umí? Dokud ji neumí, tak každý kruček toho filmu, co si rozstříhám, vede k závěrečnému The End.
    Takže jestliže chci třeba to, aby pes bublal do vody, tak odměním to, že se mi i jen podívá na tu misku s vodou /doporučuju zcela jinou misku než je ta na pití :D, nebo lépe třeba lavor, páč jinak si vyrobím problém, který nechci :D/ jakmile jsem upevnila dívání se na lavor, tak už chci víc a kliknutí přichází až v momentě, kdy se k němu přiblíží. A už neklikám, když se dívá, to je jasný. (kliknu pouze v případě, že máme lekci třeba druhý den a psu to zpočátku nejde, tak abych pro začátek měla nějaký úspěch) Naklikám to, že se k lavoru přiblíží a jak mám tohle upevněné, už za to neklikám a klikám za to, že dá hlavu dolů k hladině, jak upevním tohle, přestávám klikat a kliknu v momentě, kdy jde čumák pod hladinu. Od té doby neklikám za to, že se podíval, přiblížil, to už umí, můžu zase kliknout v případě nouze za to, že dá hlavu dolů, abych ho nastartovala. Ale to jen opravdu třeba jednou,a bych ho rozběhla. Pak si počkám na bubliny , klikám, jásám rozhahazuju žřádlo plnýma hrstma. To stejné udělám i vpřípadě mezikroků, tedy vždy, když se pes posune od toho co už sná a má upevněno k tomu novému co vymyslel a co chci. To vždy přijde jackpot.
    A vpřípadě některých elementálů – flekatých, tak pokud dojde k záseku softwaru, tak nemám problém Fleky vzít , do té pozice třeba k noze, ji dovést a po pohledu na mě ji pochválit a odměnit, přes to, že je to běžná věc, kterou by měla zládat. Jenže jí to pomůže.