Odpověď na: Nová dovednost – postup učení

Fóra Výchova a výcvik Nová dovednost – postup učení Odpověď na: Nová dovednost – postup učení

PetraK

Thielli
    Díky. Já tam tlačítko nemám, evidentně nemám důvěru ?
    aaaha, tak to jde možná jen uvnitř v administraci.

ad to přetáčení – já už to psala víckrát – nejsem úplně směroplatná, protože mám zatím jen třetí fenu. Ale mám pocit, že jsou mnohem víc přetáčivější, než psi samci. Vidí žrádlo a konec , tma, hotovo 😀

třeba s Bubi jsme fakt skončili s tím učením otevřít kasičku při nakupování,protože ona prostě neměla trpělivost a když se kasička neuráčila na první druhý ťuknutí tlapkou vydat platidlo, začla do ní Bubrdle mlátit , pak ji vzala do tlamy a opravdu nasejřeně, jak moje máma, když nemohla najít klíče a pak je z tý kabelky vytáhla, s tím třískla na zem.
    Takže s fenama se mě osobně v tomhle ohledu pracuje hůř. I proto, že já jsem taky ne úplně trpělivá, že jo, jsem pohrkaná……takže se nemůžu divit. věřím tomu, že stoik tohle tolik mít doma nebude 😀

Každopádně ano, krůčky, v některých případech a u některých případů opravdu pidikrůčky, kdy i pochvala, klik, odměna musí přijít v pikosekundě.

Leckdy ani dobré rozfázování nepomůže, člověk musí hledat i detaily droboučké – třeba když jsem učila Rumíčka přikrývání se. Tam jsme se zasekli – teď už ani nevím na čem a já pak musela vymýšlet, jak mu ulehčit to, aby to dělal správně. Nakonec jsem to myslím vymyslela změnou toho, jak jsme mu deku s uzlíkem v rohu rozložila na zemi.