Fóra › Ostatní › Kecací nový rok 2024 › Odpověď na: Kecací nový rok 2024
Teď v týdnu jsem myslela, že mě trefí.
V úterý mi syn (druhák) říká, že nechce v DRUŽINĚ prezentovat sebe a své zvíře. Napsala jsem to družinářce. Ta mi odepsala, že jí mrzí, že syna vyčleňuji z kolektivu (mně by bývalo stačilo, že neprezentoval, nemusel sedět sám u stolečku, nicméně byl s tím naprosto spokojen, takže za mě, proč ne), v družině se také musí dodržovat ŠVP (školní vzdělávací program) a mám tedy zvážit, zda syna neodhlásím z družiny, když to nehodlám dodržovat. Explodovala jsem a volala jsem ředitelce. Odpoledne, chuděře, mám jí ráda, nerada zasahuju do jejího volného času, ale nebyla jsem schopná čekat. Ta se mi omluvila za družinářku. Družinářce jsem napsala smírně jedovatou (spíš jen nejedlou) odpověď, že pokud budu mít jistotu, že mě bude respektovat, mohu jí příště svá rozhodnutí šíře vysvětlit. Bez reakce.
Ve čtvrtek přišel syn s tím, že má čas do pondělka, že mu to říkala jeho třídní (kterou miluje a zároveň je to dcera ředitelky), a že kvůli ní to tedy udělá. Napsala jsem docela smutnou zprávu učitelce, že pokud je to takhle a hodlají to prosadit na sílu proti mému rozhodnutí, tak ano, ale za cenu ztráty důvěry ve školu. Tak se vysvětlilo, že paní učitelka mu v rámci povídání ve třídě říkala, že „příště“ už to určitě zvládne, což synek pochopil, jako že v pondělí ve družině. Dala mi i za pravdu, že by to na něj zatím bylo moc. Tak jsem ráda, že žába na prameni sedí v té družině, nicméně uvidím, co s tím bude žába dělat v pondělí.
No a vtipné je, že jsem si tedy ten ŠVP otevřela a první věta je: aktivity v družině jsou vykonávány na bázi dobrovolnosti, v tématickém plánu na leden nejsou vůbec domácí zvířata natož nějaké prezentace.
Dorazil mě argument, že to musí udělat, protože i další děti, které nechtěly prezentovat, musely.
Já ho z té družiny bohužel odhlásit nemůžu, protože se nedostane autobusem domů (žádný nejede) a museli bychom zrušit všechny školní kroužky – logopedii, logoprevenci i míčovky, což jsou všechno, kromě logopedie, jeho oblíbené.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem kachna.
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem kachna.