Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Thielli

Stereotypy, stereotypy…😂 já to tam v jiný den nestihnu, dovolenou si na to brát nebudu a nenechám si vozit z obchodu, který mám patnáct minut pěšky…🤷‍♀️

Nejím maso, nejím jiná vejce než z volného výběhu, částečně nahrazuju i klasické mléko.
    Důvod je týrání potravinových zvířat. Megalomanská výroba, aby se maso žralo každý den. NEBERTE SI TO ALE, MASOŽRAVCI, OSOBNĚ! Já mám kolem sebe masožravce a nejsem ekoteroristka, abych je kvůli tomu vyřadila z přízně.
    Prostě to beru obecně jako obžerství západního světa, který si to může dovolit, tak rve prasečáky k prasknutí, převáží zvířata na jatka v kamionech X kilometrů, o dění na jatkách nemluvě. (Myslím, že Paul McCartney kdysi řekl, že kdyby jatka měla stěny ze skla, bylo by vegetariánů víc.)

Nedokážu doma hladit a milovat zvíře, které jsem si vybrala jako přítele a vědět, že si pak dám to stejně citlivé prase, které někde ryčelo strachem a zoufalstvím. Kdyby lidé ubrali na konzumu, maso jedli tak jako dříve a potravinových zvířat si vážili tak jako dříve, tak možná maso jím. Ale současná průmyslová produkce masa je plná krutosti a já prostě nemůžu…
    I čubám dávám nejvíc zvěřinu a pak hovězí…
    Tak. A je to venku. 🤷‍♀️

edit…
    ono to není jen s tím masem. škrtám průběžně. třeba, když zjistím, že v parmezánu je syřidlo z žaludku telat, nebo že kokos v Thajsku sklízejí opičí otroci, které mají vytrhané zuby, aby nepokousaly vodiče. …takže sbohem kokosky… 🤷‍♀️

• Odpověď byla upravena před 1 rokem a 2 měsíci uživatelem Thielli.