Fóra › Ostatní › Kecací Vánoce 2023 › Odpověď na: Kecací Vánoce 2023
chytra a vzdelana
Já jsem si vědoma toho, že jsem to tady za včera a dnes svými výplody prakticky ucpala a řekla jsem si, že už nebudu psát, ale to se taky už nesmíte na nic ptát, žeano.
tak ještě naposledy dnes:
Nejsem žádná intelektuální hvězda. Na základce jsem se učila ještě dobře. Na gymplu jsem v pololetí i propadla, čtyřky nebyly žádná výjimka. Čtvrtý ročník jsem opakovala. Pak jsem udělala pokus se dostat na UMPRUM, vyletěla jsem ve třetím kole přijímaček. (Což je ale na první pokus opravdu úspěch, na stovky žadatelů je jen několik míst). A šla pracovat. Dělala jsem tak různě, kam mě to fouklo. Občas mě to fouklo někam, kam jsem vůbec nebyla kvalifikovaná a tak jsem se musela za pochodu leccos doučit, abych nebyla za blbce. Pak mě jednou ožral švagr a donutil mě odpřisáhnout, že si dám přihlášku na vejšku. Tak jsem tam musela. Šla jsem studovat na FHS UK. Tam jsem se tedy už končeně doopravdy začala učit, bo v dospělosti je trapné jít zkoušku „zkusit“. Stala se ze mě na stará kolena trochu šprtka… ale jen do doby, než mě to zase fouklo dál a já přistála v tom Bruselu. No a co tam dělat bez francouzštiny, že? Začala jsem alespoň hlídat (HAHA) francouzsky mluvící děti. Pak se naskytla příležitost přihlásit se do konkurzu na ouředníka do EK, zrovna dobírali lidi z nových členských zemí. Tak jsem se zase musela něco doučit… Měla jsem víc štěstí než rozumu a vědomostí a dostala tam práci. Úředník v Bruselu nemusí mít vždy deset titulů, jsou tam různé úrovně pozic A, B, C. Áčka jsou top, to je asi ta tvoje známá, béčka jsou ten včelí průměr, prostě děláš, co se ti řekne, to jsem byla já a céčka třídí a rozváží poštu a tak.
No a jak jsem tam byla zavátá, stejně jsem tu školu na dálku v Praze nedodělala. Takže jsem nedovzdělanec, co ledva prolezl gymplem.
Nicméně výhodou všeho toho putování – od úklidu po nocích až po studium po nocích je to, že tě méně snadno rozhází blbeček na kase, že se mnohem líp dokážeš vžít do Ukrajince, který uklízí ve špitále a nad kterým leckterý čecháček ohrnuje pysky… A zároveň se neposadíš na zadek před každým páprdou se zlatou kravatou a v obleku od Hugo Bosse.
Amen.