Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Thielli

MirkaD

Mirko, ty jsi velká holka asi tak jako já. Takže už musíš vědět, že nemá smysl sdílet informace s lidmi, kteří je sežvýkají a vyplivnou ti je zpět do tváře. ? To jsem chytrá, co? No, jsem. Pochopila jsem to sama teprve nedávno, stálo mě to hodně bolesti i slz i síly… Nejtěžší bylo zastavit ten tok v rámci rodiny. Třeba s mým tátou. Hodně jsem se nabulela, ledva jsem s ním položila telefon. Takže jsem přestala mluvit o věcech, o kterých jsem už dopředu věděla, jak v dialogu dopadnou. A pak jsem taky v sobě našla odvahu a řekla mu na rovinu: Víš, že mi tím, co právě teď říkáš, hodně ubližuješ? Napadlo tě to? Už to, prosím nedělej.
    No a já vím, že ten táta mě má hrozně rád, že by za mě život dal, že jsem mu sama připravila hodně perných chvilek strachu o mě… jen je někdy jako slon v porcelánu a vůbec nedomyslí váhu slova. A to není žádný blbec.

Knížky, o kterých jsem se zmínila, jsou sice romány, nicméně romány odkazující hodně na filosofii a psychologii. Takže třeba náš čtenářský kroužek v práci mě s tím vyhodil…
    ale dvě ukázky sem dam, kdo by chtěl…

Když Nietzsche plakal

Léčba Schopenhauerem

pro mě byla zásadní spíš učebnice od něj: Existenciální psychoterapie.