Fóra › Ostatní › Kecací Vánoce 2023 › Odpověď na: Kecací Vánoce 2023
skvělého zubaře
Mám skvělého zubaře na pojišťovnu. V místě předchozího bydliště. Takže celodenní výlet. Ale furt mě to vyjde levněji a hlavně vím, že to udělají pořádně. Kdyby se někdo takový našel blíž Prahy, vůbec bych se nezlobila.
učení “nepotřebného”
Baroušek uměl všechno. Jakože VŠECHNO. Vašek přišel se „sedni“ a „dej pac“ – díky aspoň za to, protože nějaké další učení dlouho nepřicházelo v úvahu, protože v okamžiku kdy přišlo cokoliv nového, jakýkoliv stresík, tak vypnul a kousal. Časem se doučil základy a ještě časem pár ptákovin, které mu seděly a bavily, ale nikam jsem to nehnala. Spratek přišel hluchý, takže pár věcí na posunky, ale třeba chůzi u nohy neuměl – nikdy ji s ním nikdo nedělal a bylo vidět, že tohle vůbec nechápe. Žil spokojeně bez toho.
No a Piksle neuměla nic. „Sedni“ už teda funguje, „místo“, trochu i „cesta“. Přivolání, no, když není poblíž PetraK a její pověstná plná ledvinka 😀 . Po chvilkách učíme základy – lehni, chůzi u nohy, přecházení na povel, odložení, ošetřovačky (to bude ještě veselo, madam se o sebe bojí). Víc vlastně nepotřebuje, takže půjdu zase tou cestou jestli psa něco bude bavit, aby se naučila celkově se trochu ovládat, ale žádné hrocení.
Musím ale napsat, že Bardu to učení většinou bavilo moc a některé cviky teda miloval. A zároveň byl ovladatelný a přemýšlel u toho – Piksli by to i bavilo, ale z nuly se blbě začíná a navíc ta koza radostí nejdřív přejede mě, pak přeorá celý byt a pak mi věnuje asi tak pikosekundu pozornosti 🤣