Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

cernej caj

Thielli
    a jaka je povaha tvoji prace? nesla by delat treba castecne z domu? nedalo by se nejak domluvit?

Ja to mam do prace asi 35km. z toho je 20 po silnici, kde NENI krajnice a dva autobusy se proti sobe pomalu nevejdou… jezdi tu nakladaky, autobusy a 90 jede asi jen ten autobus… navic… nesmim jezdit na kole, mam jedinou kolenovou vadu, se kterou nemuzu, protoze bych pak imrvere zila v ukrutny bolesti a nebyla uz schopna chodit… takze ani elektrokolo by mi to nevyresilo, protoze tady proste na kole jet do brna nechces a na elektro se porad musi slapat, coz je to, co nesmim…

takze se snazim mit alespon prace, kde chodim na 6h rano, kdy je doprava snesisetlna, v buse do brna si prakticky vzdy sednu coz je porad lepsi, nez se mackat ve stoje a salina mi rano z konecne jede prazdna… naopak koncim v 15h, kdy spicka pomalu zacina, ale na nadrazi to mam 30 minut pesky tak nekdy chodim pesky a pak mam vycihnuty spoje, ktery sou prazdny.

taky sem na ne vybafla ve zkusebce 80% uvazek a dali mi ho, coz je teda tragedie financni, protoze mi nabidli opravdu zalostne malo a s tim 80% uz se moje hruba mzda skoro neoddaluje od te minimalni… ale tak nejak s tim vyjdu, i kdyz bez muze bych to vzit nemohla a zkusebka mi skoncila ted v pulce prosince a muzu mit 2x tydne doma HO tak si musim sehnat nejaky veci k PC abych to mohla prepojovat na firemni notebook a mozna na tom zacit pomalu pracovat, ve zkusebce jsem si ty veci domu nechtela kupovat.

driv sem mela praci na pul ceste a jezdila na 5:40 to bylo lepsi, ale snazim se fakt tu dopravu maximalne prizpusobit.

Jinak je mi lito, ze to vlastne hodne znas.

Cetla jsem clanek od nejake matky ditete s PAS a ona tam pise, neco na styl, ze musi byt uzasny kdyz je citlivej k tolika vecem, ze si to ani neumi predstavit, ze ona proste pulku zvuku, pachu, dotyku ani nevnima… no jasne, je to hrozne uzasny, to proste muze napsat jen nekdo, kdo nevi, jak hrozny to je.

PS: mam sluchatka alespon do busu takovy odhlucnovaci co mi jeste nepromackavaly bryle do hlavy ale stejne mi prijde, ze odhlucny jen to monotonni, co mi tak nevadi. Premyslela sem o sluchatkach s ANC ale to taky proste nefunguje moc dobre na nejaky necekany zvuky a pak taky… ono jak to pracuje, takt o „sumi“ proste slysis ty sluchatka, coz je snad jeste otravnejsi…

ps: hledala sem pava schilleroveho a naslo mi to nejake fotky byvale ministrine, to jsi ais myslela? ja nemam tv, nesleduju tv, zadny znamy osobnosti neznam, filmy me nebavi, hlavne kdyz nekoho urazeji, sou trapny, nesleduju zadny platky na netu, takze vetsinou nechapu narazky na filmy, lidi, zpevaky. nechapu casto zadny narazky, kdyz sme u toho 😀

na druhou stranu… paradoxne (nechci se nejak vychvalovat) mi prijde, ze su nekdy vnimava az moc a potreby jinych beru hodne pred tema svyma, coz pak nekdy hodne zhorsuje ten stav, protoze me vycerpava co si sama urcim, misto abych uprednostnila sebe. mela bych se to taky nejak naucit.

jinak ta psycholozka, co se tu o ni holky bavili, tu jsem nejak nasla na doporuceni od zname, co psychologii dela a mela u ni hodinu nebo dve online v covidu, pak sme se na ni slozili mirce, kdyz se psychicky slozila a byla par tydnu doma a zacala to pak resit prave, a pak se na ni holky slozily me. Jenze ona sla na materskou… a vlastne ted muzu jit tam, kde me diagnostikovali, ale porad mam takovej pocit, jak kdyby clovek musel branit vubec to, ze si nevymysli…

pry tam chodi lidi, co se shlidnou v sheldonovi z nejakyho trapnyho serialu, kteryho sem videla par dilu a jeho popularitu sem nepochopila, nastuduji si na internetu jak se maji chovat, a pak jedou podle sablon… je to proste sileny, takovyhle lidi pak hodne znesnadnuji nam ostatnim vubec pristup bez ostrazitosti „dalsi lhar, co potrebuje modni nalepku, protoze dneska je IN byt jako sheldon mezi deckama“. Na druhou stranu se mozna rodi tolerantnejsi generace, pro ktere nebude problem prijmout otevrene lidi, kteri jsou jiny.

a ne ze pred 40 lety byl dislektik „debil, co se neumi naucit psat a musi se omlouvat, misto aby ho doma trochu zrezali, hned by mu to slo lip“.

Zasilkovnu poslu, sama te chapu a rozumim a udelala bych to stejne, ale nebyla bych to ja, abych se alespon nezeptala, aby to bylo spravedlive.