Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

cernej caj

Petrak
    Ajoo cisticka:D

Petrs01
    Predstav si enjakou hrozne emotivni zalezitost ktera te uplne psychicky odbouchne – umre ti pes, zaroven mama, rozejde se s tebou pritel a tvojr emoce sou tak sileny, ze citis, jak ti praskne srdce, ses zatata, brecis, cela se treses, tvoje hlava chce bouchnout a nedokazes uz ty emoce a vjemy zpracovavat… lezes do autobusu v tomto stavu a lidi se na tebe mackaj, mluvi, hluci a citis, ze omdlis, ze se na tebe moc lepi, ze uz proste je vseho az az.

Mam to kazdej den a staci ki na to, ze nekoku je slyset hudba ze sluchatek, lidi za mnou se bavi koc hlucne, ze nska vedle me smrdi a ze neni volny moje oblibeny misto. Predstav si ze pro muj mozek je emocionalne podobny, ze moje misto je zasednuty jako tobe kdyz umre pes.

Jenze ty musis predstirat, ze je vse ok, abys zvladla dojet do prace a prezit v praci a nikoho nezajina ze ti ted puka hlava a srdce z toho ze ti umrel pes, mama.a.mechal te kluk. Prijedes domu a ten tlak je tak nepredstavitelnej, ze ho kusis necim prerusit.

Jako kdyz elektrikou prerusis u psa leticiho za zveri co te ignotuje a je hluchej tu smycku. Rana ho vyrazi z transu a on sinrekbe kde to su? Kde mam pana? Tam me vola!

A tohle te proste „vyrazi z tranzu“. Yo neni promyslena vec, na kterou myslis a planujes. To je okamzity pretizeni cely tvy nervovy soustavy za hranu, za kterou zacina mnohahodinovej zachvat. A tim mlacenim do zdi, porezanim… tim zachvat zacina a nekdy i konci. Vyhodis se ze smycky a az se unavis, az ti da bolest signal, lrestanes a kozna se normalizujes… pokud ne, zacina zachvat.

Tohle j3 popis mymy slovy. V zari jsem zjistila, ze se tomu rika meltdown a shutnown. A ano, mam to celej zivot. Vydrzet 8h ve skole mi zpusobuje zachvaty, jet mhd ki zpusobuje zachvaty a chodit do prace ki zpusobuje zachvaty. Nekdy je ten zachvat tak dlouhej, ze trva hodiny kdy usnes vycerpanim a rano se vzbudis jak kdyny te celou joc nekdo mlatol a kopal, nlboli te cely telo, boli te mozek a ty kusis vstat, jit do prace a edstirat ze jsi jornalji, nerikat veci, ktery se nemaj rikat… sme jak deti, uprimni. Nechapeme casto narazky, pretvarky, intriky. Vse bereme doslovnr. A zijeme.ve svete kde se tohle nedela a kazdy slovo ktery vypustime znamena nechapahi, pohrdani, dibny pohledy.

Jak psala asi thiello, nestavi podpora, musis to chapat. A me proste nikdo nechape.

Nekdy su tak zatata ze nedokazu ani mluvit, odpovidat, sedim v cajovne a dokazu jen kyvat hlavou na otazky…