Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Petrs01

puštění furt všude

no, tak já to vedu tak, abych je puštěný furt a všude mít mohla. Ale někdy je jednodušší a občas i pro psa příjemnější to vodítko dát. Speciálně právě v davu je to pro psa opora.
    Došla jsem schválně s dvojkou Vašek + Spratek do práce bez použití vodítka (z okraje Prahy do centra), ale upřímně, byl to opruz pro všechny.
    Když potkáváme psy, dám povel k noze nebo odnaviguju napravo (podle potřeby) a pak zase uvolním. Potkávání lidí neřeším, bo psi lidi neřeší. Teda Piksle zatím jo, ale to se upraví. Silnice všichni uměli, i Piksle se učí. V lese chodíme po cestách, nelezeme do houští. Takže jo, bez vodítka to jde a já se o to hodně snažím (bo vodítko má dva konce a já to mám jako Baroušek – nechci být na vodítku). Ale je to vodítko, ne španělská bota, takže mám-li potřebu, klidně vodítko dám. Má-li potřebu pes, taktéž.
    Pokud to Martin vidí jinak, tak ať si pak ale psy hlídá a řeší on. Jinak dobrej kompromis jsou postroje a tažné šňůry. Pokud se ovšem Žeryk courá za tebou, tak to nemá smysl.