Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

MirkaD

Thielli-ještě k vodítku
    můj první pes Kim-v lese zdrahal za zvěří,ale jinak vee městě,kolem řeky,v parku mohl být na volno+na cvičáku,a já do lesa zas tak často nechodila,takže velkej kus života strávil na volno-a v lese na stopovačce….
    Killy moje mega milovaná půjčovaná kníračka-mohla chodit na volno v lese,v polích,na cvičáku,po městě,ta prostě mohla na volno všude,nezajímaly ji dětí/psi/cyklisti/žvěř,nic,,,,
    Duxík-můj kříženec knírače-syn Killy a jetevčíkokřířence-ten aky mohl na volno všude,ale měl velký akčníí rádius,tak proto třeba na sídlišti,ve městě na vodítku,a Gero-nůj čistokrevný knírač,ten mohl na volno všude,zvěř mu byla fuk,psi taky,lidi,všichni mu byly fuk-on by nejradši bydlel na opuštěným ostrově:-)
    s ním jsem mohla jít taky bez vodítka…ale v BK jsem to moc neprovozovala-že by byl všude na volno,tím že jsem chodila furt s Duxem a s Gerem,tak přes město na vodítku-a dost jsem nosila náhubky,byla jsem s nimi klidnější-že když už jsou 2 tak s náhubkama nemusím tak hlídat,kdyby chtěly něco žrát,nebo,když přišlo na rvačku,tak mí psi i když na volno měli koše…-napadnutí psem se tu občas přihodilo….:-(
    ale v Adamově jsem šla v klídku celou dobu na volno-vodítko přes sebe-mí psi z Blanska měli všichni!naučený chodníky-bez povelu se zastavily u každýho obrubníku…..takže byla jistota,že nevlezou do silnice-akrát to chtělo xxx měsíců zastavovat důsledně!!u každýho!!obrubníku.S obrubníkama se to učilo líp,než,když ted nikde nejsou….
    no a pak jsem se s 8letým Gerem přestěhovala sem-pole,lesy,a silnice-v dědině není nic,kde by se pes mohl proběhnout….
    je to pidi dědinka..v Bučovicích je vyhláška že všichni psi všude na vodítku a lidi to dost dodržují…
    před rokem tady teda udělaly výběh pro psy na konci města oplocený,
    a u řeky se dají pustit psia pak polnačka mezi naší dědinou a městem..
    -8 letý Gero mohl zde všude na volno…jenže silnice,že,takže po dědině vodítko
    Betty a Max*vodítka-pouší se jen když je všude všechno posekaný,je daleko vidět a to pouštím po jednom-rodiče nepouští vůbec…
    přitom Betty má špičkový přivolání-bydlet ve městě,kde by byly parky a tak-tak by mohla na volno-poslechne s otočením na pětníku
    Žeryk taky může na volno,Dafi taky tam jen musím rychle přivolat,když vidím psa….
    A TED PROČ TO CELÝ PÍŠU???
    byla jsem zvyklá mít psy na volno,případně pouštět aspon někde,chodit tady ze psy skro furt na vodítku je pro mě opruz,ale-lepší než zastřelení myslivcem…
    -A TED SI PŘEDSTAV-MOJE PŘEKVAPENÍ!!KDYŽ JSEM ZJISTILA,ŽE DAFI SE VE MĚSTĚ CÍTÍ LÍP NA VODÍTKU NEŽ BEZ NĚJ!!
    pro zkušené zde nic nového pod sluncem,že..
    ale já jsem časem zjistila,že když s ní jdu někde,kde víc lidí a provoz-a ona je na volno-tak je nervozní a když ju uvážu,tak se uvolní a je klidnější-vyloženě pro ni představuje pocit KLIDU A BEZPEČÍ!!
    takže vodítko není ostuda,tak :-))