Fóra › Ostatní › Kecací Vánoce 2023 › Odpověď na: Kecací Vánoce 2023
píšu jednou rukou,chovám Dafču
od té doby,co je tu Thielli to tu víc ožilo,to je špica!
Thielli-já od té doby co mám psy-37let-prvního jsem dostala v deseti letech komplet na starost-vycházky,veterina,cvičení,-v dnešní době si nedokážu představit pustit desetiletý dítě ven samo ze psem….
i já tenkrát řešila rvačky-když je vám 11 a na vašeho 10kilovýho psa letí velký tele…niv moc….-do roka ho dorvali velcí psi-od té doby startoval po psech,
no tak já 37 let češu,ccviím,hraju si,stříhám,trimuju-nenávidím trimování!!!!!
občas koupu-jednou za x let-furt utírám čapy,krmím,utírám fousy….
18 let jsem strávila na cvičácích,zkoušky,závody…
zároven od 20let špatný kolena,záda,a díky práci i další klouby-loket,zápěstí,kyšle….
takže i když by často oči šly na dlouhou vycházku/výlet…
tak su ráda,když zvládnu nějakou normoš…
proto hodně ny vycházkách cvičím-abych unavila mozek-tak taneční cviky,poslušnost….
ted přes zimu teda spš hodně obíhačky stromů-to dělají oba zaráz a s oběma zaráz hodně přivolání a několik druhů chůze u nohy….
na druhé straně mám samý důchodce-a nejmladší Dafi často na vycházky moc nechce-tak jde na krátkou a má pak na zahradě cvičení,
jako vycházky mají denně,ale kde jsou ty časy,kdy jsme sbalily s Martinem batůžek,sváču,pití a šly za barák-pole/les-na několik hodin ven…:-((
ted su vděčná za auto,a výjezdy s autem na vycházky a pidi výletečky-psi ty vycházky jinde víc baví-nás taky,a tím,že mají změnu prostředí jsouzase unavenější,než když chodí dokola naše 3-4 trasy….
a k vesnici-jak jsi psala-že vesnice fajn…
bydlím v díře-končí u nás silnice,pod barákem točna busu a bus jede zpět-na Vyškov,nebo Bučovice,v dědině nejsou chodníky,není obchod,není hospoda,je tu knihovna,cvičák-kde se dělají i zábavy,motosrázek 3 denní a hasiči,co dělají mooooře akcí pro děti+i něco pro dospělý-to se nezůčastnuju,z dědiny po 15 letech znám jen knihovnici-a její rodinu,holičku s jejím mužem,kamarádku s basendžim-co se ho Dafi bojí,takže ven chodíme bez ní,a pár lidí od busu,
vycházky?-za barákem-pole,les-3 trasy furt dokola,delší vycházky z kopce do kopce,i ty kratší začínají kopcem….
žádnej potok,rybník,v létě výhen,koupat psy jezdíme autem….
autobus nejezdí moc často…..
su z Blanska-kde za každým sídlištěm les,a za starým Blanskem taky-takže pokud bych nebyla líná-což su -NENÁVIDÍM KOPCE!tak su denně v les…
v BK jsme bydleli v rodiným pidi domku s pidi dvorkemm,10minut od baráku řeka,vycházky denně kolem řeky,za řekou pole,tam stopy,za polama les…
cvičák půl hodky od domu na kopci-chodila jsem pěšky,půjčovanou milovanou fenku na kopci-20minut od domu*směr cvičák,poliklinika,kamarádky-vše na kopci,kamarádky většinou panelák-4,patro:-)
ale stejně bych radši bydlela v BK,nebo jiným okr.městě,obklopeným stromy,než v téhle díře,kde máme na zahradě bažanty,za barákem zajíce a srnky…