Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

Fóra Ostatní Kecací Vánoce 2023 Odpověď na: Kecací Vánoce 2023

MirkaD

Thielli-já se s otcem neviděla,zhruba od té doby co marodí-bydlíme domy vedle sebe-společný dvůr,zahrada,ale přes zimu se moc nepotkáváme,
    já jdu ze psama a su zalezlá,
    no a vůbec třeba nevím,jak se s ním bavit?
    na co se ptát a očem bavit s člověkem s takovou nemocí???
    fakt nevím…
    v lednu mu bude 70,celej živou učil na hudebce v Bučovicích,
    do toho hrál v kapele-oslavy,svatby-soboty,neděle-hraní v noci,
    přes den svatby,pohřby-hraní,k tomu práce na dvoře,zahradě,furt cosi stavěl,rád chodil na dřevo,sekání dřeva,vycházky ze psama,občas výlet turistika bez psů,s máti mým otcem a se mnou,nebo i beze mě
    s mým otcem si rozumí,takže ten s ním hoodně dělal dřevo,na baráku,chodil s ním na pivo,v létě grilovačky,a s mým otcem se taky společně trávily Vánoce…
    Martin mi i xxx krát říkal,že můj tatka za mnou jezdí hlavně kvůli rodičům…
    že za mnou ani tak ne…
    to je přece jedno-je super,že si spolu rozumí
    -no a ted?
    o čem se s ním-s otcem Martina bavit a jak??
    včera šel ještě s mátu na zahradu,ukazoval,kterek strom chce skácet….
    on byl furt aktivní,nikdy nemocný-jen různý nachlazení,jako každej a operace kolene,jinak nic…nemoci nikdy nikomu nevěřil….
    -takže mám nervy,až se s ním uvidím…
    v naší rodině zblízka jsem tohle nezažila-rodiče kamarádek z BK-jedné maminka na rakovinu,druhé,tatínek-z toho 4lístku+se jedné zabil bratr…
    u nás v rodině-nemám ani jednu babičku/dědu,-ale to nebyla rakovina
    tety 3 taky už fuč z máminy strany-ale 2 jsem nezažila ani-a třetí,když nám s bráchem bylo 10let…
    no a mamka moje akutní zánět slinivky-tam teda aklohol
    brácha-pád z rampy…tak chlast…teda…
    Thielli-takže uf,máte to teda v rodině složitý….škareá věc todlencto….,
    a ještě k hnědé-ti napíšu svůj pohled-a bude jinej-to zíráš coo?
    než pohled Petrs01,nebo Fifi-obě ze psama umí a jsou mega šikovný,a Petrs01 mě hooodně radila ohledně Žeryka,stejně jako PetraK,ale přece jen Petrs01-s takovým zuřivcem měla osobní zkušenost…
    moc si tady vážím rad ode všech-a nejen ohledně psů!!!
    ale-třeba 5 let mě trvalo smířit se s tím,že s Dfiny nikdy úplně nedostanu vrčení po psech,a že když kolem nich projde ze zadudláním,at to neřším,když nebude šílet,že chtít po ní aby byla úplně zticha,je u ní nadlidsý výkon..
    u Dafiny socializace ze psy do roku víceméně nula…
    bydlím ve vesnici,kdy za barákem-pole/les,v dědině nejsou chodníky,jen silnice,takže nějaký potkávání ze psama po dědině je jiný,než se potkat ve městě/dědině na chodníkumtady furt jezdí auta jak prdlí,a ze psama pole/les moc lidí nechodí,no a já s ní první 3 roky měla odpolední-takže na těch hlavních vycházkách jsem nepotkávala nikoho,první rok,jsem s ní jednou týdně jezdila na hodinu do města,+každej měsíc do BK,a přes Brno-vlaky,nádraží…
    a byla jsem zvyklá mít psy co si nikoho nevšímaly,po nikom nevrčeli,ze psy se nervali-taky jsem trávila s minulými psy roky na cvičácích,zkouškách,závodech…
    tak holt mám osmiletou fenu,co mi vrčí,podudlává po psech,s nikým se nekamarádí-myslím psy,-tak pokud nemá hystarák,nebo nezuří,tak dobrý no….
    taky u mě je to o tom,že Martinovi vyšiluje i tatkovi..
    hooodně jsem to u ní spravila,ale NIIKDY TO NEBUDE JAK MÝCH MINULÝCH PSŮ!!!
    stejně jak Žeryk po smi letech práce-a mega práce a hodin,hodin,hodin času-furt bude vrčet,když se mu něco nelíbí….
    jooo,je o hooodně lepší než před osmi lety-ale nikdy mu nebudu věřit-a už nikdy bych takovýho psa nechtěla-ano mmám ho ráda…ale upřímně dost mě sere,a můžu si stokrát říkat,že za to chudák nemůže…v om psovi je něco divnýho…
    a protože su nervově labilní..tak to pro mě fakt není fajn..
    ptořebuju mít hodnýho,milýho psa…
    Thielli-vyzkoušej všecky možný rady,pracuj s hnědou,věnuj se jí-já se psům nakonec taky furt věnuju i na úkor sebe,ale chtěla jsem ti říct,že kdyby se to nevedlo,nedařilo,i přes práci a úsilí-tvoje….
    tak to zkusit brát tak,že prostě každý má nějakou chybu,tak i pes-a že jsi udělala a děláš maximum!!!!
    aspon mě to tak přijdeš,že se snažíš,a seš začátečník,to je taky tak složitej pes,že….
    takže v jednné větě,shrnuto-má slohovka-říct si ,že děláš maximum,a že tohle bude třeba?jediná?chyba hnědé…
    chci tím říct,aby jsi to s ní nevzdávala
    a na druhé straně na to nějak extra nebazírovala-jak já na vrčení u psů u Dafi