Fóra › Ostatní › Kecací Vánoce 2023 › Odpověď na: Kecací Vánoce 2023
Fifi
Fifi, věz, že všechny vaše dosud přednesené podněty na naší hnědou jsem prověřila s námi dosud praktikovaným, a kde byly odchylky, tam přišla korekce. Všichni jste tu zkušenější než já. Bez reptání jsem poslechla a také se mnohé skokem posunulo. U halti nemám žádný racionální důvod se stavět do opozice, nikoho, kdo ji používá, neznám, prostě mi to tam emocionálně naskočilo, že „ne“. Možná proto, že její stav není permanentní, za týden je to třeba buď nula pnutí nebo celkem 50 vteřin pnutí… a kvůli nim by vlastně měla mít ohlávku po celou dobu nasazenou. Věřím, že u těch nezkrocených psích mladých koní je to užitečná pomůcka, ale v jejím případě… 🙄 halti také může na lidi neznalé působit jako náhubek. A hnědá miluje kontakt s lidmi. A lidé – když vidí psa s košíkem nebo provazem kolem huby, začnou uhýbat, děti berou do náruče nebo je schovávají za zády…a než bych každému vysvětlila, co a proč to je, už dávno by byl pryč. Hnědá si chodí pro pohlazení ke všem dětem, co potkáme, i k lidem, kteří dají najevo zájem…
tak to jen na dokreslení mého prvního odmítnutí.
a teď od hnědé hvězdy k pruhované hvězdě – moc s těším na videa. Jak dlouho vlastně můžeš být doma s štěkanátkem? Co se dělá pak, když už člověk prostě musí někam a proces stabilizace ještě není završen? Nestane se pak, že třeba u té separačky se to spadne zase na začátek? Tohle všechno nás naštěstí minulo…
čajík
ale tak určitě si přečtu další článek, ráda… čas nemám vůbec, ale stačí vyhodit něco z programu, třeba nákup a čas hned je.
A když jsem psala o Provence, tak to nebyl kupovaný zájezd. K cestě mě přemluvil táta, že do Francie moc chce, ale že jazyková bariéra. Moje franština je tedy slabá, ale na cestování nám postačila. Pronajali jsme si domek a tam první večer táta vytáhl itinerář a bylo vymalováno. 🙄
- Odpověď byla upravena před 1 rokem a 3 měsíci uživatelem Thielli.