Fóra › Ostatní › Kecací zvláštní podzim 2023 › Odpověď na: Kecací zvláštní podzim 2023
Co se týče výletníků v Tatrách – tak Petrs má sice pravdu, že neznáme souvislosti, ale mnohokrát jsem byla sama svědkem toho, že se do hor vydávají lidé naprosto nezkušení a nevybavení a že jim nedochází, že se třeba počasí ve výšce 2000 m n.m. může změnit během několika minut a to o desítky stupňů. Nejhorší co jsem asi viděla byl pan profesor, který vedl letní výcvikový kurz nějaké VŠ (je to už dlouho cca 33 let). Bydleli tehdy v Zuberci na úpatí Roháčů ve stejné ubytovně jako my. Bylo to v září a napadl sníh. On přesto hnal celý kurz na hřeben Ostrého Roháče – nebyli vůbec vybavení, někteří měli tenisky-kluzky, nedostatečné oblečení. Ty holky potom večer brečely, že už zítra nikam nejdou, že se bojí že se tam zabijou (což jsem chápala) – my zvolili daleko jednodušší trasu, měli jsme na tu dobu fakt kvalitní vybavení a chvílemi jsem se tedy taky bála dost. Měla jsem chuť mu dát tehdy přes držku – dámy prominou – místo toho jsme mu jenom řekli, že hazarduje a že přece není nutné za každou cenu dodržet stanovený program, když podmínky jsou prostě jiné než předpokládal. Odjížděli den před námi – dost se mi ulevilo že v plném počtu. Byl to naprostej magor..