Fóra › Ostatní › Kecací zvláštní podzim 2023 › Odpověď na: Kecací zvláštní podzim 2023
tak v pátek-ráno napéct,pak kasa,ve 3 v dešti busem dom,
po csetě jsem skočila do KIKU-pro jéžiška Martinovi-teplejší triko,-on včera říkal,že Vánoce vůůůbec neřeší,pojištění auta a tak,dárky pokud budou tak budou malý-tak jako byla bych ráda….
já jedu ve svým každoročním podzimním pravidlu-když něco uvidím,čapnu to…
kupuju levnější dárky,ale víc-např. za 50kčod nás nakrčník,rolák za 200 v LIDLU, …jasně,taky může mít rolák za tisicovku a nákrčník fukční dražší,ale já to tak dělám roky…dražší lepší věc si vybere pak Martin,
no Martin doma od desíti,že má moc dovolené,tak měl půlku v pátek a půlku v úterý,ve dnech kdy chystá materiál a nezlatí,
já myslela,že šel chvilku ze psama-tak nešel,pustil je jen,že prší a v dešti ze psama nikdo!! nechodí,ráno byly jen před vratama,pak 2 minuty na dvoře a o 5 s něma teda šel obejít náměstíčko,protože jsem hučela,že jsou protivní,otravují,mě bolely záda,a že si potřebuji lehnout,odpočnout,
no obejtí náměstíčka nepomohlo-je to 5minutovka,psi prudily OBA 2 !!!do večera…a já neměla sílu,chut a náladu,zabavit je nějakým cvičenímhlavolamy,nebo s nimi jít chvilku na terasu,kde mohli podlízat židle,oníhat stůl…,no nic tak jsem s nimi šla chvilku večer do dědiny-já protivná,oni taky,no bezva odpo a večer vám teda jako řeknu..:-(((
občas si říkám,že bych se těm psům nemusela věnovat tak jak to dělám-nemyslím si,že se jim věnuju moc…
kde jsou 2-3hodinové vycházky…..,
ale snažím se to nahrazovat cvičením ,no to je jedno..no a pátek bylo vidět,že jak byly hodně zavření a neunavení tak měly roupy ….
a přitom jim stačí celkem málo,třeba před mezisměnou jim stačí 20 minut-ale těch 20 minut je ve svižným tempu-vyvenčit/pocvičit a vyběhat spiska obíhačka,nebo opakovaním různých přivolání…tak my to máme no…,pro mě prostě jednoduší s nima denně odbelhat(občas vycházku),než aby předvedly to co v pátek-jak znuděný malý děcka….
v sobotu v šest ráno jsme vstaly,Martin udělal snídani,já dala prát prádlo,
pověsila,chvilku jsme se válely,a pak jsme vyjely na vycházku-jely jsme v mírným dešti směr Podomí,tam někde pršt přestalo,
vylezly jsme,vyvenčily psiska,kousek se prošly a jely jsme o kousek dál k lesu
a to vám byl zajimavej les!vždycky jsme šly kousek po cestě a ta za hcvilku skončila,a další taky a další taky…Dafina si běhala hopala po pařezech,a my chodily po cestičkách sem a tam….,no pak jsme šly přes silnici do dalšího lesa,kde opět,sem tam,sem tam…bud konec cesty,nebo kopec dolů….a to já nerada,no,ale tak jsme to pochodily,krásný podzimní listí bylo,nikde nikdo,krom toho venčení psů,kde jsme něklik psů potkaly,zjevně to byla venčící trasa,Dafina se vyběhala a skákala po pařezech Žeryk se taky vyběhal a jelo se dom,se zastavením v obchodě ve městě,kde já teda obešla náměstí ze psama a pak už teda dom,
Martin udělal špenát-bohužel s česnekem,takže je mi od soboty blbě,bo já česnek nemůžu,už pár měsíců…
k večeru jsem s něma šla za bránu pár metrů a Dafi si dala pár metrů chůze u nohy a obraty…
večer jsem chytla nerva,protože Martin krmil psy,a odložil si misku s Žerykovýma granulema na stolek,na kterej vylezla Dafina žrát ty granule….
tak jsem šííííílene,ale mega seřvala Dafinu,že leze furt na stůl,pak jsem stejně šíleně seřvala Martina,že tam dal misku z granulema,že furt hlídám,kde co kam chodí Dafina žrát a on tam dá misku,na stůl,kde ona vyleze s křesla,že je mi blbě,protože špenát s česnekem,a já nemůžu česnek…no at žje přechod,že….
v neděli ranní-takže napéct+naházet pečivo,pak kasa*dohadování s lidma kvůli omezení mlíka/másla-máslo 3 kusy osoba,den…
do toho jsem průběžně v minutce co někdo platil kartou tak jsem hledala svou stravenkovou kartu,kterou jsem dala kolegyni na zaplacení svačiny,takže prohledanej odpadkáč na kase,vesta,ledvinka,mikina,zem,…nikde nc…
pak ju našla kamarádka zapadlou za svou kasou,když vyndávala šuplík-karta tam-tak se mě ulevilo,uf,jenže utahaná,že moře lidí,dohadování,hledání karty,
ještě že břicho skro nezlobilo…
no po práci dojel Martin ze psama a jely jsme do Vicánek,kde jsme s nima šly mezi polama k rybníčkům,a zpět-půlhodka,ale vyvenčily se proběhly,potkaly jsme i kolisty a pejskaře…
no dojela jsem dom,dala prát prádlo,dala si oběd-maso,zelí,knedle-to by šlo,k večeři-gulášová polívka…za chvilku špatně-bože zase česnek!!!!!!
no je mo blbě ještě ted,a jo fakt sem ho seřvala chudáka zas-že proč tam dal zase česnek?no myslel si,že mi na začátku,po 2 hodinách vaření vadot nebude…vadí no….
večer jsem šla chvilku ze psama před barák,Martin s nimi byl dopo,takže byly spokojení,Žeryk narvanej na topení ležel ani nechtěl za Martinem na terasu,tak jsem měla strach,že je nemocnej,že ho bolí ta boule….
no dnes teda volno,blbě je mě furt….
boží prostě,bolí mě ruce,záda…
ráno vyprat-kapesníky,kapesníky,kapesníky……ručníky,utěrky,prostě na 60 stupnů-Martinovi se podivně srazila celou noc namočená zástěra…je šikmá jak věž …v Pizze..
no pak vycházka-kousek k lípě a zpět-mokro,vlhko,chladno,bláto,pak ke křížku a zpět-cestou tam s Žerykem kroky,otočky,no a a pak cestou zpátky na konci jsem vymyslela novou hru jak vyběhat pejsky-oba stůj-kousek od nich pohodit míček a Dafininýho buclatýho lyšovýho koníka-a vyslat hledj-tohle jsme udělaly několikrát-bylo prčovní jal brzo pochopil,že každej má hledat to svoje:-).tak takhle jsme se baviy-já šla kus od nich,pustila míček/hračku,vyslala hledj a to několikrát opakovat,
no pak dojít dom,vysušit,vyfénovat Dafině nohy,
a pak už rozdat hlabolamy,uložit je ke spaní a jít poklidit barák….