Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací řádný léto 2023 Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023

MirkaD

tak dovča za mnou-počasí vyšlo,akorát průvany/klima/zima/vedro-v busech/vlacích prostě peklo:-(((
    v sobotu odpoledne dojel tatka,vzaly jsme ho ze všema 4 psama na vycházku do Kozlan,pak jsme seděly na terase,já předtím doma uklidila,večer jen vytřít
    a v neděli ráno odjezd
    v 7 ráno vycházku-4 pséci,sbalit sebe+Dafču a jely jsme v 9 z Bučovic,kolem půl jedenácté jsme dojely do BK,Martin šel nakoupit a po poledni jsme šly na bus a jeli na Obůrku-dědina na kopci,nad BK-odtud jsme šly lesem kolem rybníků pak kolem potoka hromady šutrů pařezů-takže Dafča po nich hopala spokojená jak želva-počasí-dost kosa-já na sobě měla tenký softwellový gatě,pod něma dlouhý elastáky,a 5 vrstev-a stejně mě byla kosa-chladno+víchr,chvílama jsem měla i kapuci-ale vrstvy byly tenký teda-aby se daly podle potřeby odkládat,a nakládat-což v neděli vůbec nebylo třeba….
    došly jsme dolů k přehradě,vylezly jsme ke hřbitovu,tam jsem poklidila pomníček,a vzaly jsme to ke Kauflandu městem dom-stavily jsme se jako ostatně denně pak na Koruně-hospoda u cyklostezky za kolejama,tam jsme daly džus s vodou,pivo,kafe,a šly dom
    doma jídlo z piccerky a hají-čtení-no a večer jen s Dafčou ke kostelu vyvenčit a spát…..
    v pondělí
    v pondělí nás čekal výlet do Moravského krasu-jako každoročně-bych bez toho nemohla být-šutry,kapradí,mech,a říčka-miluju toooo!!!!!
    no takže před sedmou jsme valily na nádraží na bus,u kterého jsme zjistily že jel kousek od nás,stačilo přejít park,nemusely jsme valit na nádraží-nádraží je asi 15 minut od domu,ale já měla furt strach,jak to zmákne Dafi a nechtěla jsem přidávat zbytečně metry navíc před výletem…no co už,tak příště….
    dojely jsme do Sloupu,tam nakoupily-před výletaa nesnídáme,Dafině jsem nakousala sebou 2 jabka a dala jí okraje koláče+jabko a vyrazily jsme-na Konský spád-lesem trochu do kopce,pak už celkem to šlo-víceméně jen vlnovky,-pařezy,šutry,mochomůrky!mech,kapradí-Dafi skákala,běhala,na Konským spádu jsme daly picí přestávku na lavce,odtu už jen kousk k dolnímu můstku a šílená cesta pošutrech podél tlustýho zábradlí dolů-to jsem myslela že zdechnu!!!čapy vyvrácený,kotníky,lýtka vytahaný-šílená cesta,brrrr,dolezly jsme dolů,šly jsme k Punkevkám a pak podél Punkvy na Skalák-tam už stánky,všecko zavřený,počkaly jsme na 11hodin na Krasobus,a jely jsme na nádraží-DAFULKA TO VŠECHNO BRAVURNĚ ZVLÁDLA,BĚHALA,BLBLA,SKÁKALA,PARÁDA,NESLY JSME JÍ PRO JISTOTU TAŠKU,ALE NEBYLA POTŘEBA-PAŠÁK MĚLY JSME OBA OBŘÍ RADOST,ŽE JE UŽ ZPÁTKY V KONDICI!!!
    počasí*chladno-ne vichr-já ty gatě,pod tím říčtvrteční elastáky a vrstvy-a něco jsem sundala,ale vedro až v BK,
    tam v místě kde se přechází silnice směr vlak-a bydlení tatky se Dafi sekla,že dál nejde-že toho nachodila dost-8,5km-je to ze Sloupu na Skalák-od rozcestníku-a z toho vrchu se strááááášně blbě šlo+na nádraží-a z nádraží,
    no a ve městě,když jsme chtěly jít do centra pro oběd se mnou tak se sekla,že nic-nejde-stačilo-nebaví,teplo,únava-chce jít dom!
    tak jsem ju vzala do náruče,par metrů donesla k restauraci PUNKVA,která slouží v BK jako závodka,tam Martin vzal oběd sebou-pro mě rizoto s cuketou a kuřetem a polívku a šlo se dom,to už šla Dafi normálně,když viděla,že se jde dom,tam jsme po jídle zalehly a do odpoledne jsme chrněly,pak jsme šly do města nakoupit,pak na pivo/kafe/džus a do parku u kolejí zkusit bosou stezku*masakr na nohy teda-brrrr:-)
    no a dom,pak už jjen večerní vycházka ke kostelu a zpět a hajíííííí
    v úterý
    v úterý jsme brzo ráno jely do Buchlovic,vlakem do Brna,a odsud s batohama a věcma Dafiny a navrstvený-kr.elastáky,na tom gatě,+hodně vrstev nahoře-oba!z Brn busem,kde chladno-klima do Buchlovic,tam vedro,vystoupily jsme ,sundaly jsme vrstvy,já prolítla park u zámku+záchranou stanici živočichů,Martin počkal venku,pak jsme se trochu prošly,sedly jsme si chvilku na salát-šopský-zelenina nic moc,a sýr pamatoval Žižku,když měl obě oči zdravý-děs hnus!!!,no nic…
    a odtud jsme jely busem do Uherskýho hradiště,tam jsme si pochodily náměstí+nábřeží-to už teda mega vedro-vrstsvy sundaný,Dafi se táhla….
    já pak zašla do galerie na krásný,překrásný!obrazy Slovácka-jízda králů třeba…a krajinek+kovový svícny…
    no pak jsme zašli na hodku na pizzerku-ven pod stříšku-já měla nejlepší salát zeleninový v životě-mrkev,zelí,okurek,rajče,paprika,dresink,MARTIN měl pizzu,Dafi-okurek,papriku,a okraje z pizzy,a litry vody:-)))
    odsud už jen na vlak,kterým jsme jely do Bučovic-vedro a průvan,já na sobě větrvku,kapuci!!!nákrčník na uších,na krku šátek,spocená,uvařená…
    dojely jsme do Bučovic a busem dom
    doma vyprat,pokecat s rodinou,večer ven s Žerykem-pocvičit,vybalit věci Dafině a s batohama ve středu ráno do Olomouce….bez Dafi-jednak vedro,jednak ve městě celý den….+mooooře chození-by na ni bylo moc