Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací řádný léto 2023 Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023

Petrs01

Tali byla odrostlé štěně.

8 let v množírně. 8 let, pravděpodobně od štěněte, dělal pod sebe. Toho psa v tomhle věku ani nenapadne že by to šlo jinak. Pokud se tam narodil, tak vůbec.
    Když s ním budeš doma, máš šanci – brát ho každé dvě nebo tři hodiny, aby ho to doma ani nenapadlo a postupně prodlužovat. Nebude spolehlivej, ale máš šanci, že to bude na snesitelné úrovni. Takhle bych prostě každý den přišla z práce a drhla, s minimální nadějí na změnu. Což taky znamená mu výrazně omezit prostor, to pokud možno nechci – když už má být sám, tak ať se může válet v posteli a čučet z okna. Když si ho vezme někdo kdo je doma, nebo někam k domečku, nebude problém.
    Mimo jiné mají moji psi ledaskde otevřené dveře (dost čučím kde všude už mi řekli, že MŮJ pes problém není, ať si ho klidně pořídím a beru sebou) – ale bude to platit jen, pokud se bude chovat podle mých standardů, kam rozhodně louže vevnitř nepatří. Takže bych jej stejně brát nemohla, aby mi ty dveře nezavřel pro všechny případné následovníky. Ale mně to jeho pořízení dovolí právě ty výjimky, které mám. Takže vybírám hodně, HODNĚ pečlivě a těch kritérií je prostě moc.
    Ostatně doma se nezměnilo nic a nepomáhá ani mé hlasité uvažování, že se teda odstěhuju a psa si pořídím. Slepá ulička – chci psa a nechci jednat úplně proti Peťanovi.