Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací řádný léto 2023 Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023

MirkaD

holky znáte knížku-Děti jsou taky lidi?
    ted byl s paní co to napsala rozhovor na Kafečku s Miluší Bittnerovou,celkem ráda sleduji její videa
    jinak zajimavě jste to dnes probraly,jelikož na tohle nemám žádný názor
    -nejsem matka a nikdy jsem nevychovávala žádný dítě
    -ale naši nás vychovávaly autoritářsky-tresty-+ted hned to musíš udělat a vlak přes to nejel,povinnosti,bráchy mlatily jak nezralý žito-a stejně to k ničemu nebylo…pil,kouřil…partičky…
    -i když alkohol se prý dědí a on ho měl teda po kom zdědit
    -kdybych nějaké dítě vychovávala,tak je mi sympatická výchova s mantinelama,ale tak nějak bez těch trestů,teda no,jak to napsat,-no prostě ne ta výchova co byla za nás…
    -jinak jak poslouchám ty různý videa,podcasty,čtu a tak,tak -prý se dřív děti-jako naše generace vychovávala autoritářsky,my-jako naše generace to hodila do druhýho extrému výchovy-bez hranic a vše se točí kolem dítětě a nikdo mu nesmí nic říct,a ta další generace bude výchovávat zlatým středem-tak se necháme překvapit…:-)
    -jinak,když už jsem se občas nachomýtla u nějakého dítětě tak -myslím,že bych byla přísná důsledná maminka-ale tak člověk neví…že…
    -jak jste se tu zminovaly o té výchově tak mě by zajimalo něco iného
    -xxx krát jsem slyšela o kolegyni,spolužačce,kamarádce prostě o někom-
    že ta osoba bud řekla,nebo se to řeklo o ní-to by si ke mě nedovolil,nedovolily
    nebo k ní-kamošce,kolegyni,tetě..spolužačce-no toto by si k ní nedovolily,tohle ONA by si líbit nikdy nedala….
    tak tohle mě celoživotně zajimá a hodně
    jak to dělá ten člověk,že si k němu lidi nedovolí-si na něj otevřít pusu,chovat se bbě…nevím jak to napsat…
    tak jakej je rozdíl mezi člověkem co si k němu dovolí a tomu co si k němu nedovolí?
    jasně má hranice,ale jak se udělají?