Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací řádný léto 2023 › Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023
PetraK
takze pokud zamknu vchodovy dvere do bytu, ve kterem se nachazi televize i dite, tak mi vysvetli, ceho sem tim dosahla? 😀 krom toho ze jsou ted zamceny spolu ve stejnym byte ? 😀
Jenze kdyz ses doma a mas zamceno, tak mas klice v zamku nebo u dveri. Pokud bys vsechny klice nekam schovala, aby se nikdo nedostal ven a pak by se neco stalo, tak to je podle me dost silny ohrozeni na zivote a udela to jen kreten nejvetsi, zamknout vevnitr bez moznosti utect treba dalsi lidi jen proto, aby jeden clovek neodesel z bytu… ale zas pokud nekomu prijde v poradku vsechny klice od bytu schovat a sebrat, tak mu jen patri, aby se neco stalo a nemohl se pak dostat ven. jen to bohuzel odskacou treba i dalsi pritomni… ale mozna si pak zas bude pamatovat, ze to se nedela. A neverila bys, jak snadno muze zacit horet, jak se muze snadno neco stat, unikat plyn nebo tak a myslim, ze pak v panice aby ostatni premysleli, kam si schovala klice a proc si je proboha vsechny zamkla… jo, su dost rada, ze moje mama at byla jakakoli tak aspon mela pul mozku a nikdy by nas nezamkla bez moznosti si v klidu odemcit
Petrs01
no ja si prave rikam, ze kdyz je to dite zabejceny a nefunguje na nej nic, tak i pro toho rodice je to tezky a takovy dite vzdycky muze byt o krok napred. Samozrejme to taky nebude kazdy dite, ale nejaky % fakt problemovejch deti urcite bude, k tomu ten rodic treba fakt presne nevi jak na to…
takze ja si stojim za tim, ze casto by ti rodice nebo rodina potrebovali neajkou pomoc jak s tim pracovat, protoze casto to sami mysli dobre, ale jdou na to blbe… ale vetsinou je to brany tak, ze je to proste “vizitka neschopne matky” ktera jen neumi najit tu spravnou cestu a casto z toho muze byt taky uplne nestastna. to je vsechno, co sem tim chtela rict. ze to je snadny odsoudit rodice, ale stejne jako se neuci financni gramotnost, tak se neuci jak spravne nastavovat hranice jako rodic… lidi se nerodi s tim, ze umi automaticky vydelavat miliony, stavet raketovy motory ani vychovavat deti, akorat to posledni se automaticky ocekava, coz je asi ten nejvetsi problem.