Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací řádný léto 2023 › Odpověď na: Soukromý: Kecací řádný léto 2023
A kdo soutěžil?
Mladí chovatelé králíků, drůbeže, holubů, exotického ptactva, terarijních zvířat, akvarijních zvířat, činčil a fretek, drobných hlodavců, ovcí a koz, psů, koček a ještě speciální všeobecní chovatelé.
No a ti speciální všeobecní – to je „moje“ odbornost, vlastně jsem byla u jejího vzniku a s radostí jsem u ní zůstala. Vznikla „díky“ covidu, když jsme potřebovali doplnit počty dětí na soutěži, abychom mohli načerpat dotaci a už nám chválabohu zůstala. Je to odbornost určená pro děti, které si ještě nevěří na soutěž, tak aby zažily ten pocit a mohly si ošahat soutěž a atmosféru, nechybovaly tak jen z nervozity.
Mívám k dispozici jeden den dopoledne a odpoledne.
Letos jsem si připravila na dopoledne přípravu referátu (trénink na nutnost psát práci), ale to jsem úplně úspěšná nebyla, páč jsem tam měla malé děti, hodně malé. No, ale – potom – jsem měla eso v rukávu. Malé esíčko byla bomba, ale velká bomba byla vlastně úplná kravina – hod podkladky na cíl :D.
A odpoledne jsme pomocí mikroskopu pozorovali chlupy, kůže (had, strašilka, pavouk), granule, trus…, no, vlastně všechno, co mě napadlo připravit a potom ještě všechno, co našli venku. Třeba mravence. Živého mravence. Mám malinkej šikovnej mikroskop, kterej lze propojit s PC a můžou s ním pracovat i děti.
A zakončili jsme to hodem podkladky.