Odpověď na: Soukromý: kecací předléto 2023

Fóra Ostatní Soukromý: kecací předléto 2023 Odpověď na: Soukromý: kecací předléto 2023

MirkaD

jinak jsem ted dočetla knížku-Co mě výcvik zvířat naučil o životě,lásce a manželství
    od Amy Sutherland-popisuje tam jak několik let pozorovala cvičení
    velbloudů,opic,kosatek,pum,dravců v různých cvičitelcích parcích a pak to co viděla u studentů,cvičitelů-pak zkoušela aplikovat na muže,matku,kamarádky,prodavačku v obchodě…
    nebylo to o om,že by je učila povely,ale spíš-dle moderního tréninku zvířat
    např.-to co se ti nelíbí-nkomentuj,ignoruj,nevšímej si toho-nevěnuj tomu pozornost-třeba její muž pořád hledal peněženku-furt,a u toho se postupně víc a víc vztekal,ona se mu snažila pomáhat,hledat….ale on byl víc vzteklejší,trvalo to dýl…pak u obou scéna-protože o vzteklej,ona vzteklá….pak taky..
    tak zkusila,když něco zase hledal-si toho vůbec nevšímat-no a zjistila,že ,muž to po lítání najde,skončí to dřív bez scén,muž se uklidní…
    -prostě-nelíbí se mi to ignoruju to,neraaguju-třeba i u prodavačky,když na ni byla protivná,nebo řidič v dopravní zácpě,a když nic jinýho-nebyla z toho scéna dvou vzteklých lidí….
    no další takový věci-i odměnování u lidí-jakože okamžitě chválit-zase tam psala-různý pochvaly ale taky to nepřehánět-říkat za každou blbost děkujuuu a jásat-že to taky neee…
    navykání po kouskách-nechtít něco moc hned najednou….
    zarazit něco hned v počátku
    že u zvířat nevhodný chování-když chtělo zaútočit-tak musely zareagovat ihned-jště než k něčemu došlo,to znamená všímat si náznaků-a zarazit to hned v začátcích
    a taky přesměrování chování-když nějaký zvíře otravovalo jiný,tak dostalo povel,třeba kosataka,že má zamávat-a v tu chvíli nemohlo otravovat jiný zvíře,že,nechalo toho a zamávalo:-)
    u muže to vyzkoušela-když jí furt lezl do kuchyně u vaření,ke sporáku,a domluvy nepomáhaly,tak bud dostal nějaký úokl,-něco nakrájet,neno tak,nebo mu na konec linky vrazlia-brmbůrky,pivo-prostě odlákat od sporáku:-)
    což mimochodem nesnáší Martin,když mu leze ěkdo do kuchyně-to dělá rád tatka-začne koukat po sporáku-a -co to děláš?a jak to děůáš?a dáváš tam pepř?já dávám pepř..a podlíváš to?a co kečup?…
    a ..Martin roste….vždycky mu vysvětluje,že chce být tatka užitečnej,poradit,nebo se jen pobavit,tatka ještě tam něco zamíchá,tam zvedne křidýlku…
    tak jsem mu to včera četla-Mrtinovi,a že má tatky příště odlákat jídlem,nebo úkolem…:-)