Fóra › Ostatní › Soukromý: Pravy kecaci jaro 2023 › Odpověď na: Soukromý: Pravy kecaci jaro 2023
tak jsem tu
všécko jsem stihla,akorát počasí mohlo být lepšejší-ale tak furt nepršelo,náledí nebylo,tak co bych chtěla,že
akorát jsem kvůli počasí táhla tunu oděvů,protože 2 dny hlásily,zimu,pak teplo,do toho déšt…
tak já dvoje elastáky-tlustší,ztenší,a na tom šustáky proti dešti z DECATHLONU od Čjdy-a ty šustáky jsou jen ten šusták,takže bez podvrstvy to stejně nejde,gatě na slušno,a tenkou podzimnojarní bundu a na tu tu psí růžovou,
no a dárky tatkovi-prostě-batoh,taška cestovní,pes-prolézt s tím busu celkem zážitek….
ráno ve čtvrtek ještě douklidit,vyvenčit pséky,a vyjet
jela jsem teda před devátou,at tam Žeryk není tak dlouho sám než dojede Martin,
no dojely jsme do BK,daly si u táty oběd,pokecaly a kolem půl druhé jsem šla na chvilku ven s Dafčou-jsme udělaly mini okruh na staré, Blansku,
a pak na 2 hodky za kímoškou ze cvičáku-jsme swe neviděly dýl jak rok,i tak se vídámevelmi velmi málo,
ale vedly jsme spolu cvičák,cvičily společně-ona měly vždy rotvíky,ale tak zhruba 20let je bez psa,díky silné dceřiné alergii,tak si roky půjčovala jezevčičku,ted občas si půjčuje kratandu-no a já jí den předtím v 8 večer napsala,jestli by neměla chvílu čas-a klaplo to!!!dobrá haluz-a byla moc ráda,asi 3 minuty mě objímala a jásala,že se vidíme,poseděly jsme v zákuskárně,probraly co u koho nového-u ní nový králíček domácí:D
pak jsme se za lujáku rozloučily,já šla rychle tatkovi dokoupiit bombošku,za tu Dafininu snězenou,+ještě nějaký bonbonky,
a do knihovny pro 2 knížky pohádek jedna za 5kč-jedny pohádky jsou madarský národní a zase něco novýho a vtipnýho i:-)
k večeru jsme šly s Dafčou a s tatkem na vycházku podél řeky,kolem mlýna a zpět-studenej vichr a kosa jak hrom-brrr teda todlencto…
a doma jsem předala tatkovi dárky,a daly jsme vyprávěj a hajííííí bucíííí
v pátek ráno jsem dala s Dafi vycházku jako vždycky podél řeky-bylo po dešti,chladno,ale slunko-Dafi ukazovala lavičky oběhhla pár stromů,a přes město dom-tam jako vždy ráno na náměstí narychlo do obchůdku s pčivem-Dafi má čekej-já čapnu 2 rohlíky/koláček,a pádíme dom
kolem půl desáté jsem ji vzala k bývalé švagrové,to teda Dafi čučela PROČ JU SKORO PO HODINOVÉ VYCHÁZCE,KDE BĚHALA,VENČILA SE A CVIČILA-PROČ JDE VEN?
no nicméně po cestě se zase vyvenčila,poseděly jsme chvilku u švagrové a Kryštůfka,já dostala ještě vánoční dárky-mýdla,svíčku-vánoční,pamlsky pro psy,a vitamíny-vápník,magmézium hořčík,no po cestě ke švagrové jsem volala tetě,jestli nehce přijet k tatkovi,že jsem u něj,
takže odpo přijede a taky byla moc,moc ráda,že jsem se ozvala,protože je v důchodě a je ptrávená jak turecká šavle a indiánskej šíp k tomu
dědina je malá,kamarádku tam má jednu,pudlík co ho mají,tak na dlouhý vycházky už chodit nehce,a jasně na jaře-do ppodzimu bude teta makat na zahradě+domácnost-ale skro žádný kamarádky,ze strýcem nic moc-je to mega bručoun a cholerik,koníčky taky nic…
tak u nás poseděla,dovezla zákusky,polívku,dárek k svátku,
já jí navrhovala at chodí do cvičení/plavání,at jezdí do BK do knihovny,že nad knihovnou v patře bývají výstavy,tak půjčí knížky,mrkne na výstavy….
no je to těžký no….
no teta byla ráda,že jsem se ozvala,tak snad jsem ju trochu rozptýlila…
šla jsem ju odpo,zase po desšiti mimochodem…doprovodit na nádraží-to už teda bylo teplo na jednu bundu,boží ten apríl…
vzala jsem to zpátky podél kina,starožitností-za chvílu si tam taky můžu stoupnout do výlohy:D
takže delší vycházka s Dfi za náma,a pak už jen pohádky a válení-juchůůůů
v sobotu ráno zase podél řeky vycházka-a hledání laviček,obíhačky stromů,dom přes město-do pekány pro koláček-at si Dfi procvičí čekej v praxi-když s něma furt cvičím,tak to taky ppoužívám-zas teda jdu-pro jednu věc k puktu,přes dveře vidím na Dafi,a je to ráno,kde nikde nikdo,za vteřinu su venku
no dopo hjsem šla koupit odblešovadla-Žerykovi oboojek,Dafině pipetu-advantix,Žerykovi foresto na 8 měsíců,
pak sobě do značkovýho sekáče trika s dl.-jsem chtěla něco volnějšího,trika s dl. rukávem bývají většinou obtažený,což při mým břichu-vypadám jak těhotná-nechci…
takže mám 3trika/halenky v akci-jedno za 39kč,ale třeba letní šaty měly jedny za 200kč-to už LIDL má taky a nový….
rifle za 200…to má LIDL ,nebo KIK někdy taky…
no nic,spokojeně jsem došla dom,že mám co sem chtěla,umyla jsem tatkovi okna,uřela prach,a po obědě skočila chvilku s Dafčou a pak už jen válení a chystání na 5 hodin na oslavu jedné kamošky ze čtyřlístku,
sešly jsme se 5 odpo,poseděly,probraly kde co
jedna z kamošek,byla z rodinou v Norsku 5 dní-běžky,muzeum,výstavy obrazů,
jeden den na světovým poháru v biatlonu,-biatlonisty potkávaly i při tréninku,
luxus počasí-sníh/modrý nebe,tak ukazovala fotky-no pěkně jim to vyšlo,
je to jedna z těch dvou kamarádek,co má ráda vycházky,tak si to užily,na podzim chcou do Skotkska,no poseděly jsme,pokecaly,zmizly 3láhve šedého rulandského,2 džbánky s vodou a u mě cola,kafe a kuřecí salát-no o půlnoci jsem byla doma jak na koni
tatka s Dafčou šly ještě na jednu větší vycházku
ráno poprchalo,pak se nám s Dafčou rozpršelo ke konci ranní vycházky-tentokrát jen okruh podél řeky,dopo dojel Martin,protože jsem měla dost věcí,takže jsme ještě sjely s tatkem na hřbitov,dát výzdobu jarní,a do města,v jedné výloze u radnice byla výstava kraslic-na jednom obřím vejci-asi pštrocí?zámek Blanska a pak i na menších-zámek Blanska,kostelíky-dřevěný a sv. Martina,fakt krááásnýýý,
ty lidi jsou tááák šikovný,bych to rozšlapala,bych nezvládla ani jednu-su na to velkj nervák na kraslice…ale moc se mi to líbí
mě se vůbec líbí lidový řemesla…
no v poledne jsme dojyly dom,tak jsem šla extra ze samotným Žerykem-Dafča za sebou ranní+dopo vycházku,tak už myslím zas psala inzerát na prodej vodítka:D
s Žerykem k rybníčku,pocvičit,pohrát a dom
doma požehlit co vyprala máti,vyprat další
obědy krom včerejšího měl Martin taky od máti,tak ještě vysát mohla…bože su hnusnáááá
alek tak věci mu vyprala,obědy dávala….a já od nich dostala láhev aperitivu za úpravu Maxe-to je od nich pěkný,to zas jo!