Odpověď na: Soukromý: Kecaci jaro 2023

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci jaro 2023 Odpověď na: Soukromý: Kecaci jaro 2023

Petrs01

Panelák naležato = „na zelené louce“ za velkým městem postavené úzké patrové domky nalepené jeden na druhý, pidizahrádky a nic víc. Obchod, škola, cokoliv = neexistuje.

Řadovka = společné stěny, stejně jako v paneláku. Takže i tady záleží na tom, jaké máš na sousedy štěstí. Ano, je jich míň. Když máš za souseda vyznavače hlasitého metalu, je to v pytli i na vesnici. V řadovce dost hrozí že si soused pustí na zahrádce rádio, tudíž máš nepoužitelnou vlastní zahrádku a ještě máš zabedněné okna. Uštěkanej pes je problém všude. A cinkání nádobí či televizi jsem fakt nikdy neslyšela a to jsem těch paneláků pár vystřídala. Slyšíš vrtačky a podobně, taky se dost dupe po tom, aby se tohle odehrávalo jen v rozumném čase. To ale uslyšíš i v řadovce, jen méně sousedů = méně vrtaček. Zase taková cirkulárka…. a různé ty fukary na listí a tak. Teď některým sousedům dost brečí dítě, to slyším když máme doma úplné ticho, ale já slyším i pískání plašičů kun, takže já nejsem moc měřítko.

Sociální aspekty řadovka x vesnice jsou nesrovnatelné, v té řadovce je to dost jako panelák. Chybí nějaké to společné vyžití, masopusty, hasičáky atd. Chybí na to prostor – hřiště, koupaliště, náměstí, cokoliv. Pokud to teda nejsou řadovky přilepené k vesnici, kde se můžeš zapojit do dění ve vesnici. Víš kdo bydlí o tři vchody dál, nebo stejně jako v paneláku znáš jenom nejbližší sousedy?