Odpověď na: Soukromý: Kecaci jaro 2023

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci jaro 2023 Odpověď na: Soukromý: Kecaci jaro 2023

MirkaD

tak dnes den volna….
    takže jsem si ráno pospala,teda v půl paté jsem pouštěla psy,a pak ještě zdřímnout v půl osmé vstát,v klidu snídaně a před devátou vyrazit
    termoelastáčky z PENNY,tlustší gatě na lyže-jsem před pár lety dostala,a nosím,když je zima tak nějak všude,svý trřičičko tyrkysivý krásný do extra zimy-fakt dost hřeje,na to jak je tenký a na dotek nehřejivý,ale musí se v tom člověk hýbat,pak 2 flísovky a od Čjdy zimní bundu po kolena,kerá teda má obří vysoký límec,ale-nemá kapuci-ale,já su cérečka z Moravy,takže su já děvčica šikovná:-)
    a tak mám už pár let schovanou kapuci s kožíškem ze zimní vesty,takže kapucu,psům bundy a ze slovy-hračky neberu,jdem se POŘÁDNĚ PROJÍT!,takže žádný házením,hledání a obíhačky čehokoliv,nic-jdem chodit!ehm někteří pak i padat….
    tak jsme se vydaly do slunka,mrazu,větru k hájence-kde rozježděný tuhý bláto,a mezitím led,jak tama jezdí autí,Dafi se tvářila,že ve větru a do kopce!kopce byly vždycky hmus-pro ni,tak že v tom nejde,ale tentokrát smolík,když můžeš jít xkrát za odpo na 3 krátký,tak jednou za čas,bude hlavní delší,tak jsem ju chvilku poponesla,pár metrů-se mě ju nechtělo přemlouvat,pak šlapala,a za hájenkou do lesa na volno-no dlouho jsme nebyly v lese-bud jsem byla tak utahaná,že představa jak lezu do kopca byla pro mě psycho,takže se delší vycházka dělala kolem rybníčku,ohrad a zpět-prostě rovina,a nebo bylo velebláto-a to častěj,takže hurá sluníčko svítí nade mnou,a já jsem volný jak ten pták,jak ten pták,jak ten pták-juchů-jen já,psi a les-já su tááák sčastnááááá,no Žeryk zkraje lesa čapl baldu a lital z baldou,Dafi lítala od pařezu k pařezu,šly jsme cestičkou jakoby malý okruh kolem obrázku sv.Huberta-ale místo aby jsme udělaly jen kroužek a šly dom,tak jsme to vzaly jednu cestu směr z kopečka zpět,pak cestou k obrázku,ale zase pak odbočka a cesta z kopečka a zpět,Žeryk vyměnil baldu za menší,tenší,zato delší,Dafi furt hledala pařezy,Žeryk mezitím válel sudy,furt k čemusi čuchal,pak i cosi vylizoval,to jsem mu zatrhla,2 krát jsem se jim ztrtila-jednou mě Dafi hledala hned,a podruhý doběhla a stála ode mě kus z výrazem-tak nezdržuj už jdem,do kopečka valila a pak šup na cestičku kolem obrázku,tam se napojila na cestu k hájence a valila si dom,tak jsem se otočila a od obrázku jsem valila já pryč-aby jí holčičce došlo,že cestu si nebude vymýšlet sama,tak se zase vrátila,já se pomodlila u obrázku,a šly jsme směr lípa,že tam nebude led,a že to bude trochu chráněný stromama na boku a keřama,no ak jsem šla dost zarostlou úzkou cetičkou,a pěkně jsem sebou škrábla o větvičky tenký na zemi-jak jsem málo zvedala nohy a celkově furt o cosi zakopávala,no vylezla jsem-ležela jsem tam na boku jak kdybych si chtěla ustlat,a šlapal jsem k lípě,od ní dolů,a dom,
    delší vycházka za náma,pejsci proběhlý,utahaní všichni,já ještě nakrmit vekovní ptactvo,uklidit terasu,doma vyčesat,vykartáčovat pejsky,dát jim čmuchačky a už už nám to tu chrníííííí