Odpověď na: Soukromý: Kecaci zima 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci zima 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci zima 2022

PetraK

RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    RRRÁÁÁ
    MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

Gůtn tág majne líbe Kindr.

Včéra jsme si dali supr procházečku, i jsme to stihli pěkně za světla – skorem celý. Nic dlouhýho jsme nepodnikali, ale fajný to bylo. Bubišková zase děsivě řádila a hupíkala jako ten bláásen. To já potom taky musim, to je jasný. 🙂 A víte cooo, víte cooo mi psala Sokol???

VONI ZASE VOPAKUJOU PANA HERRIOTA!! V SOBOTU DOPOLEDNE!!! A tak jsme si uďáli krásnej večír fčéra a koukali jsme na první díl z ivysílání. To byla pohodička.

čajdo – já myslím, že se prostě jen čistě míjíme. Petrs to psala asi nejlíp- že i když Ti jakoby ten pes nic nedává, tak stejně dostáváš – právě to, co píšeš- že vidíš, že je mu dobře, že se zabydluje. A to, že nestojí o drbání a mazlení a je si radši ve svým světě, to tě netrápí – přesně jako píšeš ty.
    A i kdyby to tak někdo neměl-tak to přeci není špatně, že to tak nemá. Každej jsme jinej, máme jiný vnímání a jiný nastavení. To že mě třeba bude fučík, že ten pes na mě kašle a bude mi stačit pocit, že vím, že má svoje doma, protože to potřebuje každej pes i ten co o člověka ZDÁNLIVĚ nestojí, tak to tak přeci každej nemusí mít.
    Jsem nad tím přemýšlala jak jsme tu zmiňovali Taliprda. Kdyby Tali nebyla ohař, co potřebuje nějakej režim, pohyb, práci a stačilo by jí šmrdolení po zahradě a mě by k tomu nepotřebovala, tak mi to taky nebude vadit, že tu vazbu nemáme. Já ji potřebuju ven- tu vazbu – abychom tam spolu mohli fungovat ke spokojenosti obou stran. Kdybych byla stokilovej chlap, kterýmu nevadí mít psa celoživotně na dlouhým vodítku – tak taky nebudu mít problém a budu spokojená, pes se bude venčit na vodítku, pojedeme si každej svoje a bude. Nebo kdybych byla běžec na dlouhý tratě, canisskrosař, co žije hlavně tím, tak mi takovej pes taky vadit nebude, cvaknu si ho na amor´ták a pojedeme běh, kde po ní nechci ty věci, který potřebuju pro náš normální život a ona do toho nemůže naopak zase zapadnout, protože jí to nebaví. Já ale funguju jinak a psy podle toho vybírám. Když to bude pes tzv. na dvorek, k frustraci nedojde, protože tam fungujeme jinak. Nemusím ho učit přivolání a jiný z pohledu Taliprda broskvoviny. Tam nebudu potřebovat spolehlivost ani její zájem, nechám ji tam jejímu světu a nebude problém.
    Každopádně ale podle mě, mluvíme pořád Ty, Petrs, já i Fifi to podobný. Si myslím. Ale hlavně – každej to cítí podle toho jaký má nastavení. Já vím, že jsem schopná dát psu klidně jen zázemí, někdo bude potřebovat o něco víc a někdo se bez vzájemnýho pomudlání se psem neobejde. Ani jedna varianta není špatně anebo lepší.