Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci zima 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci zima 2022
černej čaj
Ze se tesi treba na prochazku, ze se tesi na veceri, ze rad kouka z okna treba na snih, ze je ochotnej casem snest mabipulaci treba utreni tapek nebo rad cucha…
no bať, to je přesně to o čem mluvíme – že pes je spokojenej, to je ta odměna. Nemusí stát o mou společnost
Vem si jak byvas nestastna z tali a v minulosti jeste mnohem vic… proste “jen” udelat dobrej skutek nekdy nestaci. Jinak by stacilo tobe, ze tali neni imrvere v kotci
no ano,vadilo to a vadí, ale to je právě to – tady jsem se nenastavovala na to, že si beru psa na dožití, psa kterýho nikdo nechce (a pravda je, že ji v podstatě nikdo ani nejchtěl) hledal se v tý době parťák, já v ten moment na tohle neměla nastavení, měla jsem spoustu věcí naruby, spoustu starostí a nehezkýho, neměla jsem na to řešit psa, kterej o nás nestojí a ještě nás při tom přizabíjí 😀 . Kdyby bylo na mě – nešla bych do toho, věděla jsem v jaký jsem situaci a že to bude průser, já se snažím pořizovat si psy uvážlivě. Tady to nebylo jen o mém rozhodnutí. Kdybych si ale Tali už brala vyloženě já, bylo by to v jiný situaci a věděla bych proč to dělám a dobrovolně.
zrejme su sobec, ale ja bych od toho psa chtela treba po par mesicich aspon to, aby se zdalo, ze vypada vic v pohode nebo spokojeji aspon o pid, nez v tom utulku… ze treba s vetsi jiskrou v oku ceka na veceri…
no a o tom stejným mluvíme my – se jen nemůžeme protnout. že člověk je spokojenej, když to zvíře taky nějakým způsobem je spokojený, tu zpětnou vazbu máš. To je přesně to stejný co říkáme my, to říkáš i ty. Určitě by právě Tobě nevadilo – protože nejsi sobec ani v nejmenším – že ten pes není kontaktní, že je sám ve svým světě /protože je třeba autista/,stačilo by Ti, že je spokojenej. Ondynoj byl v nabídce takovej nerudnej stařík jozepfšíkovitej – chce svůj klid a to i od lidí, stačí mu vyprdelkovat se na dvůr,t am si pobejt a pak jít zase do teplíčka domů. O člověka nějak výrazně nestojí. Nevadilo by mi to, místo pro takovýho psa tady je – resp. bude a když nebude dělat problémy ve smečce, tak v pohodě.
Fifijová
… Tu dobu, co tu stravil, si prozil asi “spokojene”, cmuchal si na zahrade znacky po cubach, pak se vratil do tepla, proste coby hluchej a skoroslepej staricek mel aspon komfort na chvili.
často si na něj vzpomenu. Musela to pro něj být úleva, z prostředí útulku do svýho pelíšku, do pohody a pohodlí. To je ta velká věc a víc není potřeba. Dát zázemí, bezpečí a oporu, aby ta stará duše nebyla sama i když o lidi nějak zřetelně třeba nestojí. Je to jako kdyby starej člověk byl nemocnej sám doma v ledovým domě a pak ho vzali do penzionu. :-). Je v čistý posteli, je mu teplo, přinesou mu dobrý jídlo……….. nepřestane bejt třeba nerudným dědečkem, ale je mu dobře