Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci zima 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci zima 2022
jinak su debil roku,fakt
si říkám-je sníh-mokrej,kolem nuly+vichr,ale půjdu do lesa-dlouho jsme nebyly-furt lezem směr rybníček,kolem ohrad,dědinou,nebo ke křížku,nebo teda v týdnu jednou ve sněhu k lípě,a doleva a zpět-ale v lese dlouho ne
no,takže pudem-no nápad roku zas teda-jak su stará tak su blá-by řekl můj tatka..
na sebe jsem hodila termotriko do extrémní zimy,svetr z merino vlny,a tu tvou bundu Čajdíku-co mám od tebe tu zelenou zimní,co se na ni dá navlíct ta růžová podzimní,
na hlavu pak čepici pod krk,kpuci od zimní bundy,kapuci od podzimní bundy a jdem-psy oblíct a nakrémovat nohy indulonou
no vylezem,větr,si říkám-v klidu,psy jsou oblíklý,pud rychle,za dest minut su u lípy,pak se projdem v lese,a šupky hupky dolů a dom
tak jdu k lípě-cesta-2 vyježděné koleje od auta-ty kloužou,mezitím vyšší sníh,kde se bořím nad kotníky a zapadám do stop koně co tam přede mnou šel,dolezem k lípě-za mnou v dálce kdosi jde,a nechcu riskovat,že to bude Pavla-potkat se ze psem na osmimetrové flexině,kterej na ni líce na kluzkým povrch s vypsychařenou Dafinou není můj sen….kvůli Dafi s ní chodím jen s Žerykem,no tak zalezu do lesa,lezu směrem k obrázku sv.Huberta-že udělám klasický nejmenší okruh a od hájenky dolů,
Dafi sněhový koule,hlavně na předních nohách,jde vzadu,za pamlsek dobíhá,
Žeryk běhá,čuchá,válí sudy ve sněhu spokojenej,já několikrát odku ličkovávám Dafču,ve lese skro žádnej vítr,já jak chodím rychle tak spocená jak myš,naštěstí teda moje vrstvy neprofukují,dolezu k hájence-a čuším-od hájenky dolů cesta není-prostě-pole-nafoukanej sníh a fučí a pole-prostě by jsme fest zapadaly…
tak jdu zpět-podél lesa směr zase lípa,psy jdou ve vyježděnejch kolejích odauta,takže běží,jdem se jim celkem dobře,já jdu prostředkem-sněhem-aspon zhubnu včerejší chlebíčky,2sklinky vína,dort ovocný a kačenu-no to jsem obrala hlavně kosti…
dojdem k lípě,a od ní dolů-pravá strana-bláto,ujeřděný od auta-rozbředlý sníh,levá uježděný sníh-uprostřed vyšší mokrý hrbatý sníh,a stipy od kopyt-různě hluboké-já psychopat jdu v tom hlubokým-psi v tom proježděným,od lípy i hájenky-obě cesty stejně jsou 10minutovka,takže jsme zešlupky dol,na zahradě vichr- Žeryk čakl na hození míčku-protože na konci vycházky si na zahradě hráváme-at si s ním nehraje jen Martin-takže konec vycházky zakončujen házením míčku-párkrát,nebo ho prostě hodím jenou a Dafi si zas vylí na schodečky pro msku+na dvůr na pařez-takové naše rituály-no tak se zeptám Žeryka jestli není blbé-v tom sněhu něco hodit?-a jdem dom-Dafča si odsprchčit nožky,
já pak blsekurychle umýt,vysušit pséky,dát jim každý,u pamlsky do hlavolamu,zabalit do postýlek-a pro dnešek s vycházkou konec-uf-myslím,že ta dnešní v tom vichru-sněhu,vydala za 2 tak odpo jen chvilku před barák a jinak cvičení-hraní doma-když se jim-mě bude chtít….
na silnicích to zas musí s tím vichrem vypadat?….