Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci zima 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci zima 2022
Denny-tak to je mi moc líto s Aidičkou-ale měla fajn majitele,
a prostě smůla no….nemoci jsou holt i u mladých zvířatek….i když tam to člověk nečeká-byla fakt hodně mladá….
já na tohle nevím co na to říct…-prostě je to hrozně smutný….ale stává se to chjo…
Kimi-no-ono v tom útulku zálaží asi co před tím měly ti psi za sebou,
a ted nemyslím-týrání a tak-to vůbec
ale popravdě-někteří lidi dávají do útulku psi nezvládlý-takže tam nějaká výchova…
a psi po zemřelých majiotelých třeba-hle když bych to vzala jen z našeho okolí-nejbližšího-kdyby můj tatka dal do útulku Žeryka-protože kam jinamkdybych řekla,že ho nechci-tak to by se noví majitele divily až za roh-vyjíždění,manipulace……,základní věci jako sušení po vycházce-doted drama u máti třeba-to říkala,že se ho bojí
a u něj byla spousta věcí dlouho s náhubkem…
třeba pejsek od nás Daneček-brácha Maxíka-absolutně nevychovanej-vyjíždí startuje po všem….a to před tím 13let psa měli,
rodiče a výchova jejich psů-je nula,nuls,nula velký nic-oni psy nevychovávají a nic po nich NECHCOU-jejich vlastní slova….takže Max jim vyjíždí po psech,když dojde návštěva nim tak jdou psy ven,nebo v zimě k nám…
hromadu věcí umí diky mě,ale minulý pes-starej Bobeš co homěly pár měsíců když jsem se nastěhovala já+11let před tím-tak ten vyjížděl po psech,autech,zdrhal z vodítka-vyvlíkal se z obojku…
a Betty vyjížděla po autech od mala-protože se to naučila od něj-a máti-no co Bobeše to dělal taky…
a tím,že oni ze psama chodily dřív ven tak jednou týdně i mín,za zahradu-ple/les-dopoledne,kdy ranní vycházku měly pejskaři za sebou-rodiče chodí v deset/v devět-a nikdy do dědiny/města-tak nikoho moc nepotkávaly…
takže tolik hrubý vzorek nejbližšího okolí-rodičče,můj rodič-bývalý pes bráchy pak tatky-tatka psy nikdy nevychovával,
a štěně od Betty-možná je to extrém…
ale fakt s výxchovou psů u ěch lidí co nejsou ejskaři moc iluze nedělám..
ono jsou taky pejsci,kteří jsou samovychovatelní/hodní-nevím,jak to napsat ted…prostě takoví hodní submisivní pejsci-co je nenapadne ohnart se po nikom milujou lidi,drží se pánečka,nejsou zdrhací-Betty třeba krom lítání za zvěří a vyjížedění po autech-tak jinak fana na které by se dalo dřevo štípat-kromě těcto 2 nešvarů-po autech jsem ju naučila nevyjídět za pár týdnů chozením sem tam po dědině,braním do města a tak-lovení je vysokej level-ale krom tohodle,kdyby bydlela někde ve městě,kde by si mohla poběhat na volno v parku/v psím výběhu,kde by si hupla pár překážek:D
tak by pro majitele byla boží pes-protože ona od mala byla a je moc hodná-
takovej ten miloučkej hezkwj hodnej pejsek-tak to byl asi ten vděčnej pejsek z útulku…
ale jinak …nevím….???