Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci zima 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci zima 2022
Petrs01
a chaloupku necháš spadnout? 🙁
neee, zrovna v sobotu jedem na kontrolu (nebo v neděli, dle počasí)
Až ty slípky jednou… jednou … budou- příští rok to rozhodně ešče nebude, tak pečivo-nepečivo, když budou vajíčka, tak neboj – budeš si jezdit (min. na zastávku tramvaje, budu vrchní dodavatel.
ešusojc kolegové budou jistě vypisovat pořadníky, když se o domácích vejcích neopatrně zmíní
a to já si budu pečlivě vybírat svoje odběratele 😀 😀 , když budou vůbec nějaký přebytk-tím myšleno, ešivá holky ponesou.
Maya
neee, moje slípky nebudou granulovací, to já už se chodim zdělávat na slepičí fórum, tak vím, že na začátek ale mám nechat, než se holky usaděj. Pšenici a spol, mám tady kousek zdroj, tohle mi neva, to se dá dobře zorganizovat, budou chodit pochopitelně ven, výběh bude je na dobu, kdy budeme v práci.
Jo, to už jsem zjistila, že v zimě to je tak jako krapítek složitější, ale když něco chci, musím tomu něco dát. ráda bych, aby měli automatický otvírání a tak jako podobně, svítit budu , to už vim. Kuřata odchovávat nebudu, to vůbec, jen ty čtyři slípky budu ale!! Z toho kvokání, z toho mám trošánek obavy – jsem koukala, že se prý musí ta kvokavá ubytovat tak,aby neměla prostředí k hnízdění a tak.Druhý, čeho se bojím, je vejce zaražený v prtce. Ale to říkali, že když už to jsou ty starší slípky, že už tohle mají povětšinou míň, než mladý, co teprve snášet začínají.
Hele, Mayo – dotaz – dá se udělám slípkám svačinovej koutek v kurníku, nebo je to totál blbej nápad a ty pipiny to jen rozbordelej? třeba aspoň pítko aby tam měly – či případně je to naopak nutnost s tím počítat?
Mirka D.
protože mám fakt velkej dvůr a zahradu-atěch slepic je 20-mají fakt obří výběh-ten výběh je tak velký-jak mají ted nově postavený domy na poli,jede se kolem do Černčína
no jo, my ale nemáme u Domečku plantáže, to oběhnu v pohodě, si udělám fáhrplán a podle toho pojedu, tak jako to mám ráno teď, kdy mám jasně daný věci, jak jdou za sebou. Slípky budou čtyři, to je prt. A ešivá bude něco jinčího – ty případný morčata 😀 , ale to je fakt nápad, tak to prostě zahrnu do běhu po zahradě. Ohaříkům vodu dolejvám večer, kontroluju ráno, ale povětšinou není nutno doplňovat, to spíš musím hlídat misku venkovní v létě.
Čajda
chudera Karlos! Vybouchnul mu pelíšek, ešče, že tou dobou byl úplně někde jinde 😀
a fakt me to bavi,
tak ale to je supr (kdyby k tomu nebyla ta migrýna teda), tak ať to vydrží, je fajn, když člověka práce baví.
já přispívám tak porůznu – třeba i na veverky – tak pak už jen ta praktická pomoc, pokud o to někde jednou budou stát, ale je to opravdu hudba daleký budoucnosti.
Kde je sakra ten příspěvek od Zlatky na kterej reaguješ? Já ho nevidim 😮
Asteris
Roční vycházka se mooc povedla
ty jo, takový supr setkáníčko a Amigovi bude přát, aby atestace vyšla.
A protože jsem v sobotu měla i já narozky, tak to byla pro mne krásná oslava.
žjooooo šécko nej
Fifi
Tak varim kruti kozu, kterou jsem mela vyndanou na rizecky, mrkvu a brambory, snad bude cerna zaba v pohode.
no ty jo!!!! To je furt něco 🙁 držím palce, ať je to ráno cajk.
Jsem chtela pochvalit clanek vedle, ses vybicovala! 🙂 Doufam, ze uz ses uplne fit. 🙂
já jsem za to taky ráda, nemám ráda dluhy a na Zvířetníku mám velkej. Je to místo, kde jsem začínala psát a vnitřně mi vadí, že ho prostě nestíhám, jak když ho odhodím coby použitý zboží, takhle já nefunguju, ale prostě, potřebovala bych se naklonovat.
No fit……..nevim, furt tak jako vnitřně „brnim“, jsem si uvědomila, že to je nejvýstižnější.Ale já si počkám,až to odejde.