Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecací podzim 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecací podzim 2022
jinak jsem teda včera ráno jela do BK s Dfi,jela jsem o půl osmé busem,pak před osmou spěšnák,v 9 osobák,
ráno vyvenčit pséky,předtím učesat Dfinu a ostříhat jí dlouhou srst na nohách a -aby se jí tam tak nelepil sníh,tak vypadá divně,jak tam nemá ty kníračský závěsy,no,v buse teplo,ve vlaku do Brna teplo-Dafi zas ležela na klíně stylem-hlava vyvrácená,břicho a zasní nohy rozvalený a chhhrrrr fiůůůů-hlavně,že je mě teplo,a nic nemusím,i cestující naprti říkala,že je tak spokojená,že se ani nehne:D
pak po roce vlak do BK,kde teda zrušily zastávku s čekárnou na lístky,přes přechod už se nedá chodit,je tam zábradlí pořádný,
velkej podchod,kterej ještě trošku dodělávají+výtah,vylezly jsme z vlaku,
zapadly k tatkovi,2 hodkách,kdy jsem do něj cpala novinky z domu a ze světa,jsem dala oběd-od tety pečenýho domácího králíka,dávala ho tatkovi dopo v obchodě(dělá v ALBERTU),no tak po obědě,jsem zbalila Dafču,a šla jsem na čaj ke švagrové-počasí-sníh,mrzlo,ale nefučelo,nepršelo,nebyla ledovka,chodníky,silnice upravený,po 2 hodkách u švagrové jsem šla nahoru do kopce-blééé!kopec…k poliklinice počkat na kamarádku ze čtyřlístku-zdr.sestru že půjdeme na vycházku-tak od polikliniky jsme to vzaly zezadu,kolem zahrad,nad pidi lesíčkem-chodívala jsem tam před 20lety na vycházky s půjčovanou Killynou,majitelka bydlela na d poliklinikou,takže vyzvednout Killynu,k poliši,obejít to po cestičce kolem zahad,nad pidi lesíčke,-tam mohla být na volno,pak zešup dolů z kopce-jedna prudší cesta ze zábradlím,druhá o kus dál prudší cesta ze zábradíl,dolů do Palavy,po pravé straně-les,potok,po levé silnice,pak domky rodinný,a hezky k přehradě…..
no tak tama jak jsem kdysi venčívala mou milovanou Killynku,a kde jsem za ty roky byla možná?jednou?jsem včera šla…Dafi na volno,běhala si,my zešuply z druhého prudkého kopce dolů,pak podél potoka Palavou k přehradě,tam jsme obešli na volno s Dafi přehradu-oni tam jsou všude značky jak tam nesmí psi-ale v zi,ě je to asi fuk…-počasí-luxusní-sníh,ne ledovka,žádný extra mrznutí,fučák,nic,
Dafi běhala,ukazovala pařezy,hopala po šutrech,fakt si to užívala!,dokonce jsme zašly i kousíček do lesa směr Obůrka za přehradou-ehm-protože já se musela vyvenčit,a všude jakéchsi lidí-naproti přes potok si dělaly ohníček…o kus dál kdosi s čoklama,na přehradě se sánkovalo,bobovalo…
no nakonec jsem se vyvenčila,a capaly jsme zpět,navrch od přehrady ke hřbitovu,Dafi už na vodítku,alle pořád vaila,v pohodičce jak želva,od hřbitova do města,ke stroměčku pak zase nahoru k poliklinice s kamoškou k autu a pak dom…
vycházku jsme si užily všechny 3,jsem ráda,že mám v BK kamošky co mají rády vycházky,pokecaly jsme,bylo to moc moc moc fajn,doma už pak jen válení u tv a knížky,večer venčil tatka,pohodičkano a v noci sněžilo,a sněžilo…
ráno jsem vylezla v 7 vyvenčit-a Dfi zapadla do závěje a do další…majitel domu,kde tatka bydlí odhrnoval sníh jak o život…dolezly jsme s Dafi naši nejkratší trasu venčící-navrch ke kostelu a zpět-Dafi se vyvenčila a pak jsme do destí čekaly-podle tatky-až budou všude prohrnutý chodníky a silnice….
no to jako v deset fakt nebyly,zvlášt když furt drbně sněžilo,ale něco bylo prhrnutý,něco prosolený,
no nic,šly jsme do města,pro kabel na ty bezdrátový sluchátky co jsem dostala od Martina k narozkám-kabel 280kaček-1500kč….bomba no….
jsem říkala tatkovi,ž to je jak dát někomu dárek jako třeba boty bez tkaniček…,no nic..mohly vzít levnější sluchátka,nebo zatí,m nebrat žádný,já bych s obřími vystačila….
pak pro baterku do hodinek,pak pro stolní fakt krásný blanenský kalendář ze zvířatama z Blanska a okolí-Moravský kras-jako krása nesmírná-fakt krásný fotky!!!zblízka,v akci-dravci,ptáci,srnci….vždy popisek,kde to je,co to je,hodně zvířat při kremní,nebo s kořistí nebo v běhu,fakt boží!
ani jsem nevěděla,co za dravce máme v krasu…sovy,sokola,káně,čáp černý,volavku,vydru….
no hodinu jsme byly ve městě,pak běd,a po 12 hodině dom….
bylo to fajn,akorát nervák cestou dom-moc lidí na nádraží,a nervy jetli chytnu bus….