Odpověď na: Soukromý: Kecací podzim 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecací podzim 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecací podzim 2022

Fifi

Cajdo
    Kdyz zapalovat svicku, tak to uz nejak vyresil po svym, chapu to dobre? 🙁 Svicek mam dostatek, zapaluju tedy…

Kimi
    Psi jsou agresivní hlavně ze strachu. Takže vyzkoušet – odměňovat dobré chování, špatné netrestat, ale ignorovat.
    Tahle rada muze fungovat u jedincu s opravdu strachovou agresi, u jinych je to cesta do pekel. Kdyz si vezmes psa s neznamou historii a nevis, nac vse zareaguje, mnohdy s ignoraci spatnyho chovani neuspejes…
    Mela jsem asi 4letyho? rtw bez PP v „docasce“, kdyz se ho majitel chtel zbavit a nabizel ho i k sezrani spoluobcanum. Ten pes startoval po hybajicich se objektech, jak jsem pak zjistila. Tenkrat jsem byla lehkej blazen a hazarder, psa jsem si otukla predem a pak mi ho majitel odchytaval. Ja si vzala snuru, poradnej obojek, voditko a vydali jsme se pesky k nam asi 8 km pres dve vesnice a pole. Bez kosiku, Netusila jsem, jak bude reagovat, jestli se pri stresu obrati do me?
    Ten chudak travil zivot v autobazaru a zivot si vyplnoval litanim podel plotu, atakem na pneu. U nej bych dobre chovani sotva pohledala, ignorovat spatny chovani neslo, bo bylo zivotu nebezpeci pro psa i okoli. Preucit na spravny chovani byla obr fuska, i tak to nebylo na stopro, clovek netusil, kdy mu hrabne. Vzala si ho pak jedna rtw holcina, chtela s nim cvicit. Neslo to, byl nevyzpytatelnej a nakonec skoncil coby hlidac na letisti, myslim. Zis, kdyz jsem si na nej ted vzpomnela, cela jsem se orosila. Brad, uf, huf.