Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
Odetta
Jen aby, je podezřele málo krtinců…
a Mouses je pěkně klustej – řekla bych přímo skoro bečka /pan Bečka promine 😀 / a má hodně hustej kožuch. Zas ale to, co tam píše ten pán, to smysl dává. Já myslím, že to psal jako opozitum k těm šílenejm článkům na téma umrzneme, zapadáme, chcípneme , nemáme plyn a nastává doba ledová. Prostě bude normální zima, taková jako bývala dřív.
Já věřím, že poctivá výchova a výcvik taky udělá svoje, když slyším, jak to lidi vedou, tak se až tolik nedivím… Investuju do toho maximum času a úsilí, tak snad to k něčemu bude.
to určitě, však prostě navíc je to taky o tom, že máš toho jednoho, buduješ s ním jiný spojení, než myslivcující lidi. Jen teda prostě takový ty detaily jak jsme zmiňovala, ty k tomu prostě patří, protože když má pes přinést zraněné zvíře, tak pokud najde malýho zajíčka, tak ho vezme taky, tohle nemusí rozlišit. proto fakt oni v době mláďat vodí striktně na řememi. Já třeba nikdy nedovoluju lovit myši a nic- ne proto, jako myslivci, aby pes pak nevystavoval každou myší díru, ale aby se prostě učil, že zabíjet se nesmí. Nic a vůbec nic. a ani to brát do kušny.
Vždyť už teď dělá velké pokroky, a to nevíš, co má za sebou…
jo, pokročila hodně, to bez debaty, vraždu- jako takovou v sobě asi nemá?? – kdyby jo, šla by třeba po Mousesovi? Ale lovila by, to jo. Dělá mi ale radost, že na tý šťopce vnímá, to je velký pozitivum.
Tak ono to u mladýho ohaře jinak nejde, než se věnovat, on by jinak asi zbořil barák. Ale mně tohle nevadí a nezatěžuje mě to (samozřejmě jsem třeba unavená, ale baví mě to s ním), já bych zase nezvládala tu péči, kterou Ty věnuješ srsti – otírat vousy po jídle, česat, trimovat, prostřihávat a tohle všechno
mám to úplně stejně jako Ty. Je radost vidět, jak to zvíře začíná vnímat, jak spolu pokračujete a jak se z něj stává pan ohař. zvíře, kterýmu lze důvěřovat.A i to, jak sám ze sebe má radost.