Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci leto 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Odetta

Čajdo
    A Ferinka s Charliekem pijou inteligentně, jo? 😀

Petrs
    Zlatí ohaři! 😀

PetraK
    Pobublávání a potápění hlavy i s ušima je klasika, znám od obou. 😀

Já to taky zase až tolik nezkoumala, náhodou na to přišla řeč. Ale samozřejmě vím, že ty geny jsou jiný než byly u prvního, ten tak velký potenciál rozlovit se prostě neměl.
    My zvěř zatím natrénovanou nemáme, protože je to tady samý traktor, všechno je zalezlý. Ale myslím, že tak za měsíc budeme zvěř potkávat pravidelně a konečně se na to zaměříme. Gremlin zatím zaregistroval jednu jedinou srnu. Nicméně to zatím vypadá, že dost možná bude větší problém odvolat ho od psů než od zvěře, což je tréninkově problém. I když ho beru do města, když to jde, nemáme moc na potkávání (vhodných) psů štěstí, takže se mi ty situace nedaří simulovat a dostatečně intenzivně trénovat.
    A lovečinu doopravdickou bych s ním právě ráda dělala, když jsem si pořídila takový dělo, ale zatím makáme na té poslušnosti, bez toho to nepůjde. A varianty že by měl EO jako ostatní, tak to si vůbec nepřipouštím, já tohle prostě nechci. Takže stopovačky a makat.
    Jinak dospělce taky tolik nepoveluju, ale se štěnětem to jinak nejde – potřebuju nasbírat pokusy. A když chci udržet bilanci, že na jedno těžký přivolání jich bude třeba 10-15 jednoduchých, tak přivolávám co chvíli (dobrý je, že když na něj volám, logicky se vůbec nerozhlíží, co se kde děje). A takhle je to se vším, co trénujeme. V mezičase si hrajeme, pak ho zase chvíli nechávám být (být psem) a tak pořád dokola. Je to řehole pro oba, už se těším, až si na procházce odpočinu. 😀