Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
PetraK
Podle mě je to vada plemene, můj první to dělal taky, a příbuznost je hóóódně vzdálená. Tenhle blbec se navíc venku v misce s vodou koupe – potápí se do ní, celý se namočí a pak ji převrhne a seštěká na dvě doby. Naštěstí si dal říct, a doma s keramickou miskou to neprovozuje (pokusy byly 😳).
Moji psi se naštěstí utírají zásadně do mužů, takže já jsem (doslova) v suchu. 😂
Já se spíš snažím dopracovat k tomu, že se na ty stopky vytotento úplně (ale já nemám koule jak Ty – dokud nebude 100%, nepustím ho, tím spíš, že vím, že jeho máma i někteří sourozenci z předchozího vrhu zdrhají za zvěří). 😀 Mně je jedno, jestli ho mám na jedné stopce nebo jestli jsou za sebou dvě (opruz je to stejný, hlavně teď jak je mokro a bláto). On na té dlouhé stopce funguje i na tu vzdálenost, která by odpovídala jedné stopce. De facto jsou na něj takhle kladený větší nároky, protože na těch skoro 40 metrech už toho manuálně moc neuřídíš, je to strašně dlouhý, takže musí poslouchat slovní pokyny a gesta. Jinak když procházíme některými terény, tak si ho třeba chytím v půlce (takže za jednu stopku) a dává to, ale jít takhle dvě hodiny by byl dost opruz i pro mě, to bych ho povelovala opravdu pořád. Já poveluju hodně, ale nebuzeruju. Plus ráda využívám odměny z prostředí. Má rád, když se může rozběhnout do prostoru nebo lítat ty svoje ohaří kruhy, a na to je ta jedna stopka prostě fakt krátká.
Jinak ho docela běžně vodím na 4m vodítku (ať žije Tamer), a to dává v pohodě. Používám to na přesuny po nefrekventovaných silnicích mezi vesnicema, kde potkáš auto spíš výjimečně, ale když už, tak nemůžeš mít psa 40 m daleko. Ale je to prostě zase jiný kontext než běhání po loukách…
Žádné pokračovací lekce nejsou. 🙁 On by tam teda asi stejně nikdo nechodil (nenaplnily by se kapacity), protože z naší skupiny, kde je asi 15 psů, chci pokračovat jediná… Mně nevadí chodit na individuály (on to asi není doslova individuál /to asi hlavně co do směřování a cílů/, prý je tam i socializace), ale jsem trochu mimo z toho, že musím někam směřovat a to já nějak nevím, kam, nemám v tomhle asi úplně ambice? Mě jen baví jezdit s ním cvičit, je to zas jiný, dostanem se mezi psy (a háravky) a tak. Je to prostě další aktivita, která tuží vztah a je to něco jiného než to, co provozujeme na denní bázi.
Maya
👌😂😂😂