Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
Čajdo
Není zač. :-))
Maya
Zkus se mrknout na Delphine de Vigan nebo Petera Stamma, jestli by Tě nezaujali. Jsou to kvalitní, ale řekla bych, že spíše málo známí autoři.
Letos vychází (asi už vyšel) dotisk Malého života, to je hodně silná knížka obrazně i doslova).
Pak mě napadá Han Kang – Kde kvete tráva, reflektuje to historii (Jižní Korea). Z podobného ranku je Neříkej, že nemáme nic od Madeleine Thien, to je z Číny.
A pak se mi z “klasik” hodně líbilo Jsou světla, která nevidíme a od Petera Maye ta série ze Skotska.
Teď těch zajímavých knih vychází hodně, určitě něco vybereš. Letos to poprvé moc nestíhám sledovat. 🙁 Pro mě je jistota kvality Odeon (edice Světová knihovna), ale dlouhodobě mě baví i Host a Argo.
MirkaD
Jsem ráda, že jsi konečně měla i nějaký příjemný den v práci!
Je to o výcviku zvířat, ale s přesahem do lidského světa, do vztahů. 🙂
https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/co-me-vycvik-zvirat-naucil-o-zivote-lasce-a-manzelstvi-259833838
Dafinka musí být prostorově jak nic, co mám říkat já s úzkým gaučem a tím kolohnátem. 😂 Už má 24 kg. 😳
PetraK
Měsíček je v tom asi nevinně, vypadá to na tu zimu, celkem tam táhne… Zkusím mu tam vzít lehátko, aby byl výš a Levíčkovic holkám jsem psala už včera. Ráno jsem si s ním ještě na hodinku lehla na gauč před prací, a to se nevzbudil a nepochodoval ani jednou. Resp. vzbudil se akorát aby mi přelezl do náruče (usnul na opačné straně gauče než jsem si k němu lehla :D), lehl si na záda a usnul. Kromě jeho deky jsem přes něj hodila i svoji deku a ještě jsem ho hřála já. No, ještě nevstal, akorát se otočil předkem dozadu, jak jsem si odsedla s počítačem na druhou stranu.
Jsou to jediný knížky, co jsem si sem přivezla (a jsou jen postavené na komodě, zbytek je na půdě na druhé straně republiky. 🫣
Držím palčáky, je to děsný. Ale když už máte pomoc de facto přislíbenou, tak to určitě klapne.