Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci leto 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

PetraK

Odetta hele tady píšou že:

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/jak-se-zbavit-bolesti-bederni-patere-a-bolesti-v-esicku.A180903_082908_zdravi_pet

Pokud vás již trápí bolesti, na prevenci už není čas, a je třeba konat. Na internetu můžete najít řadu doporučení ke cvičení, které přislibují uvolnění zablokovaného kloubu. „Lidé se k nim bohužel často uchylují bez předchozí konzultace s odborníkem a to je špatně,“ upozorňuje Tereza Novotná, podle níž se naopak obtíže často cvičením ještě zhorší.

„Bolest se zintenzivní, rozsah pohybu se sníží, objevuje se mravenčení v dolní končetině či dokonce snížení hybnosti. Je tomu tak z důvodu nesprávně stanovené diagnózy, kdy bolestivé projevy nemusí mít původ v blokádě SI, ale mohou být vyvolány například tlakem meziobratlové ploténky na nervový kořen či jednoduše nesprávným stereotypem sedu, který způsobuje enormní tlak na ligamentózní aparát páteře,“ nastiňuje fyzioterapeutka Eva Juráková hlavní důvod, proč by se do „samoléčby“ člověk neměl raději pouštět.

Mně na ty záda lecky pomůže můj kámoš acylpoš. Nevím, zda mám opravdu to stejný jako ty. Zatím se mi to vždy povedlo doslova „rozchodit“ Nejhorší to bylo jednou na dovolený – to taky přišlo jen tak z ničehož nic, během sezení a zhoršilo se to jízdou v autě(logicky, tam je to prostě nejhorší na ty záda). zabralo mi chození a prasácká rada od lékaře, kterou lze praktikovat jen v nejhorším případě – růžová pilule a zapít pivem. se to zintenzivní ten účinek prý. Mohla jsem díky tomu spát a ráno to bylo výrazně lepší. od tý doby jsem k týhle radě ovšem zatím nesáhla. Držím palce, aby se to povedlo přeprat bez lékařský vědy – nebo pak na píchanec, no. 🙁

Ta zima bez zdí je jen v předsíni, která se vybouráním stala tak jako obrovskou otevřenou halou a to i nahoru i dolu. V místnostech je teplo, ohaříci mají velkoteplo, v pohodě. A i tak mají matrace a ty vetbedky, každopádně zimu tam nemají, ani my ne v té části, kde spíme a je šatna a koupelna a záchod.Tam se hezky topí. Taky v kůchni se topí, jen ta předsíň. |Tak za tři neděle, když se nic nepotot, se bude lejt beton a za další tři se bude topit. To už ale zase bude ten prostor uzavřený – když bude pan Zednik pracovitej, tak snad v dohledný době – nejdřív říkal, do konce týdne, že to zmákne, teď už teda přibrzdil. No a taky se tam musí dát nějaký provizorní dveře. Ale zatím je to dobrý, řekla bych.

• Odpověď byla upravena před 2 roky a 7 měsíci uživatelem PetraK.