Fóra › Ostatní › Soukromý: Kecaci leto 2022 › Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022
tak jsem tu-dovča za mnou,volný víkend též-skoro teda…
-tak pro ty koho nebaví číst dlouhý moje příspěvky-stihla jsem za dovču se vidět ze čtyřma lidma,psi měly vícero vycházek a pohybu venku-hlavně Dafča v BK,stihla jsem si nechat nabrousit nůžky,ostříhat Dafče drápy,přečíst+dočíst několik knížek,a dnes upravit před zimou Maxe-pobýt s tatkem….+dokurýrovat ždibec covid-čaje na nachlazení+prášky večer….
pro ty co chcou číst delší příspěvky:D
tak ve čtvrtek ráno vycházka na etapy-šla jsem ven s Pavlou a s basendžíkem,kterýho Dafča nemusí,takže ráno brzo ven s oběma psama,vyvenčit Dafču,zaházet jí hračku,at má pohyb,dát ju dom,a jét jen s Žerykem-a basendžíkem-k lípě-k hájence-od ní ke cvičáku,dědinou dom,takže se Žeryk proběhl,Kito byl teda na vodítku-už je takový trošku zdrahací,a zajímajíhho stopičky,no,takže Žeryk ráno větší vycházku,a po obědě oba vyvenčit a 2,10busem do Bučovic a pak do Brna,v Brně přestoupit na bus do BK-jako-peklo,nehoda na začátku-dálnice,někde na kraju u globusu-tak jsme jely krok sun krok,já stála,bus přeplněný,přes rameno tašku,na zádech batoh,Dafi ležela u noh,
cítila jsem jak mám osobní aunu,protože jsem byla oblíklá,autobus na slunku,a vedro-děs,běs….
no doploužily jsme se do BK,s tím,že kolem nás prosvištěly s houkáním 2záchranky+2 asiči,po cestě další nehoda,ale bokem silnice…
no nic,dojela jsem k tatkovi,dala si rovnou sprchu,
kafe,jídlo,vzpamatovala jsem se a večer šla na půl hodky ven s Dafi okruh po městě prohlídka výloh a tak,večer tv kultura a dočítání Zibury
v pátek-ráno v sedm mlha,zima-tak vycházka s Dafi ke kostelu sv,MARTINA-kostel nad náma na který já se pořád nemůžu vynadívat-takže ranní destimuntová vycházka-vyvenčit,počuchat a do tepla,dopo jsme šly s tatkem do města,nefungovala elektřina u něj vybytě,takže byzvedne oběd-vybraly jsme oběd,on šel zatím na limču,já s Dafi podél silnice,kd na druhé straně byly kdysi skleníky u řeky a ted se tam staví obří obchodní dům-jako kurna nechápu-proč???v BKje ve městě-v centru Albert,pak kousíček od zastávky vlakové za parkem u řeky je BILLA,pár metrů za ní je LIDL,naproti přes silnici je PENNY,a u autobusovýho nádraží je Albert,a směr podél řeky,na letovice,je kaufland…
no nic,tak jdu směr kaufland,tam je vterina,tak nechám DAFI ostříhat dráply,poprosím vterinářku,at jí za to dá piškotky,a jdem do města,pro tatky-obědy a papat-jo a nabrousit ty nůžky,to měla Dafi sedni čekej-bez uvázání před trafikou,takže i cvičení jsme použily,no došly jsme dom,daly papů,já pak čtení,
a odpo zase okruh s Dafi po městě,podél výloh-přes půlhodky-to už se jí moc chodit nechtělo-a táhla se….
já pak šla za bývalou majitelkou Killyny do chovatelské stanice z Dvonu-9malých černostříbřitých kníračů*věk-14let fena-nejmladší 2 4měsíční štěnata-ostaní 2roky,4roky,6let-3psy,zbytek feny,všichni mají zkoušky-krom těch štěnat,akční,veselý,štěkavý,zrovna se jí háraly 2 feny,tak je pouštěla na střídaqčku-tak vykládala jak s něma jezdí po výstavách,zahraniční krytí,cvičák,vede kurzy štěnat,všecny si upravuje-všichni ostříhaný hlavy,otrimovaný-nechápu jak to dělá?:-)všude milion hraček,nůžek,strojl-zrovna jednomu upravovala hlavu:-),no mazec,měly i obojky,že je mají furt,že se manželovi pletou:-)-jinak teda na cvičení/vycházky je bere po dvou-by mě švihlo-taková smečka-oni jsou všichni takový akční,víc než Dafča….,
no ponuhnala jsem se se smečkou,pokecaly jsme,a pak dom,ještě chviličku skočit rychle vyvenčit Dafču,aa daly jsme film s Belmondem
v sobotu-ráno kosa/mlha-tak jsme šly s Dafčou zase ke kostelu,zpět+jsem jí chvilku na prakovišti u domu házela papírový kapesníčky-balíček,pak se šlo dom snídat-Dafi se vyvenčila,zaběhala si s kapesníčkama a hurá dom
pak jsem přes desátou,že půjdu ven s Dafi a Kryštůfkem a bývalou švagrovou-Dafi otrávená,že vycházka-přitom,ráno byla venku chviličku-jen vyvenčit+nosila chvilku ty kapesníčky,no tak se za náma táhla,a z okruhu kolem řeky ju potěšilo,když jsme zakotvily u klouzačky a ona mohla sedět a čučet,zatímco se Kryštůfek klouzal,no nic…..nevím,proč nechce chodit….,v pátek těch vycházek neměla tolik aby ju to unavilo-teda měla štyři vycházky-ale 2 venčíci-a 2 vycházkový
tak holt mám psa,co pohyb fakt nevymyslel a stačí mu málo…
no takže dopo jsem byla hodku a půl ze švagrovou,pak dom,obídek,
odpočinek,a pak jsem šla na půl hodky s Dafčou,a pak na narozky holek
no sraz jsme měly v 17,00na Sýpce-sešly jsme se a po přečtení jídeláku-cosi na pepřu-nesnáším pepř-cosi s karibským rumem-nesnáším alkohol v jídle…
tatarák-syrový maso nejím
pak už zbejvaly goči ze špenátem,svíčková,a řízek,žádný salát,těstoviny,rizoto,nic,…v hospoedě,my a 2 lidi
tak jsme počkaly na 4 až dorazí z vlaku,my si si zatím daly limču točenou,čtvrtá kamoška už si nestihla dát nic a šly jsme přes zámecký park do další restaurace-tam plno+rezervačky,tak na konec BK,naproti autobusáku na STAROU PRAVDU-tam jsme ještě nebyly,tam plno,tak ale měly volný stůl u baru,tam jsme zalezly,jinak plný 2 místnosti
děvčata si daly šašlik-340gramů pro dva lidi-holky že si to dají na půl-tak jim to donesly na prkýnku-krkovice,brambůrky,zelí,dip,cibule-čekaly na to přes hodinu-byly předem upozornený!ale stálo to prý fakt za to!!!
já s kamoškou jsme si daly luxusní špicovní lososový salát zze zeleninou,dipem,a pidi opečenýma brambůrkama-cena2kč-což mi přijde v pohodě-losos skvělej!!
pak mátový domácí čajm2láhve vína-ve čtyřech lidech,2 džbánky vody s citronem,já ja kafe,holky horkou čokošku-boží hostina!!!!
vlezly jsme se do dvou 2000-a kamošky byly nadšený-poslaly kuchaři jako poděkování konak
no semlely jsme pátý přes devátý…holky hlavně sěti,že-jejich krožky,školu a tak….no a v jednáct jsme cupitaly dom,
já ještě s kamoškou kecala u baráku,a o půlnoci doma jak na koni,dát čurat Dafču a spát-fajn to bylo,vidíme se takhle všecky 4 vlastně jen na ty narozky 4krát ročně+oni na Vánoce…