Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci leto 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

PetraK

Odetta – GRATULUJUŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ, MOCINKY MOC. No, čeká vás pěkná šichta. A máte firmu? Budete to dělat na dálku?

Ono to, že jsme tam, je v něčem dobrý – Domeček umožňuje docela dost pohodlnou rekonstrukci za běhu. Jen je člověk opotřebovanější, než kdyby mu bylo třebas třicet. Kdybychom to měli rekonstruovat z původního bydliště, nemáme na to a hlavně by to trvalo neskutečně dlouho. takhle, ač se to nezdá, se udělá moc práce.
    Louky u nás taky sekají, klasicky- 2x do roka, takže pak je to vždy ke konci narostlý.

černej čaj
    ty jo to máte takhle studenej odchov? Nejde to nějak zateplit – na ty dveře třebas něco přimontovat, odclonit tu zimu? Jak to že máte na záchodě takhle zimu?

Maya
    ted premejslim, ze by se na ty boty hodila i ta vetbedka 😀

původně mě to taky napadlo, ale… nějak ….nevím, čéče, jestli jo???

Mirka

Dafule je taky drtička prstůch jako Taliprdová? nějak mám pocit, že k tomuhle možná mají větší sklon feny, než psi? Asi že urvi co můžeš, ščenata potřebujou žrát i když ešče nejsou na světě ? 😀
    Možná Žeryk není vyloženě mazlící? Mohla přehlídnout signály, že o kontakt nestojí? Lidi ty signály zvířat nevnímají. Mouses taky je mazlicí jen trošku a pak dost. Zpravidla to ukončím dřív, než mi on musí dát signál. Ale taky umí bejt nerudnej dědeček, to ne že ne. Tuhle zrovna letěl vzduchem, páč jsem ho vzala a on mě hryznul. Sice ne do plnejch, ale i tak mohl zvolit jemnější formu. Pak dolejzal, smeták vznětlivej 😀 . Každopádně chápu, že Žerda Ti zvednul mandle. Abych tak citovala z jednoho filmu, co používáme doma “ Pane Guy, když něco trvá dlouho, začne to být únavné!“

Nepomohlo by Norince, kdyby měla vyvýšený pelíšek doma? Jako, že hodně vyvýšený? Když přišla Bubrdliš, tak jsem Mousese, když začal chodit domů, uplacírovávala na židlích. Aby měl pocit odstupu. Teď už 2x spal v kukani. Vidíš i tak kukaň, někde ve výšce by pro ni mohla být fajn. I kdyby jen v chodbě… budeš mít lepší pocit.

O dovče jsme toho stihli celkem asi dost
    – dostavěl se komín až nad střechu – čekáme na kominíka, aby to dostavěný dovložkoval a mohlo se topit v Pomněnce.
    – Krom desek stojí celá kůchňa, zbývá do nařezaných desek vyřezat otvor pro dřezy a pak je třikrát navoskovat a bude to šécko.
    -je udělaná příprava na klimatizaci – zítra přijdou instalovat a montovat zapojovat se bude až příští rok, až budou hotový kabely
    – je zateplená značná část půdy
    – je přestěhovaný šécko na tý půdě na tu zateplenou část, aby se mohla dozateplit ta zbývající, Bedny a věci jsou očištěný, co to šlo a zrevidovaný, kde co je (a taky jsme toho dost vyhodili -musela jsi škytat)
    – no a co hlavně – padlo rozhodnutí, že se vrhneme do chodby, takže všechno pryč, vybrat to o osmdesát čísel, navozit štěrk a …….. vybetonovat první vrstvu,to byla lahůdka, to jsem si mákla.

Makat se bude i přes zimu – to už budeme přesunutí v nový kůchni a v tý starý půjde strop dolů, omlátit stěny, očistit, vykopat opět podlahu o osmdesát čísel, navozit štěrk, beton, izolace, topení, beton – to vše oknem. Teď v současnosti nás čeká v tý chodbě zbourání dvou zdí vedoucích na půdu a do sklepa, zbourání schodů na půdu-bude jen žebřík, a do sklepa – tam asi se budem spouště po laně, nebo jak, to nevim 😀 , postavení těch dvou nových zdí, nahození, omítnutí, malování, různý vychytávky, který jsme si tam vymysleli, jako cihelnou přístavbu u zdí, aby to bylo dobrý pro provoz s ohaříkama (takže cihly půlit na tenko…), knihovnu atd .
    No a příští rok – střecha -na části komplet, na části jen krytina – matroš už máme a budování vikýře, podkroví, tubusu pro kytku, která poroste z kuchyně nahoru ke střeše stropem.
    Pak někdy přijde čas na postavení verandy, na kterou se moc těším, protože jednak to znamená čistší provoz potom v Domečku a druhak útulná veranda je přijemný vstup do domu, je to můj sen, stejně jako šatna. takový odkladiště starostí, člověk přijde zavře za sebou dveře a starosti za ním nemožou. Dá si bundu na věšák, zuje se a dál už je čisto. Čokle tam člověk po procházce očistí a dál už jdou čistí…. ideál. Až bude hotová veranda……..mám pokračovat? 😀 😀 tak se bude odkopávat dům, aby k němu nemohla voda a srovnávat terén, stavět opuková zídka vnitřní a opukový plot…. až se postaví tohle… mám pokračovat? 😀 musí se opravit dílna a garáž /podlahy, omítky, střecha/ a pak snad dojde na tu zahradu – oprava včelína z kterýho budu mít bylinkový domeček, vybudování jezírka pro zvířectvo a tak nějak. Stačí to takhlenc? 😀 . Snad se Odetta moc nevyděsí, co všechno ji čeká 😀

• Odpověď byla upravena před 2 roky a 6 měsíci uživatelem PetraK.