Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci leto 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

brut

Zdravim vespolek

Hlasim, ze jsem ve stavu funkcnim, lec stale jeste ne uplne zdravym ( ale to je normalni neb na hlavu prastena jsem od malicka ?)

Docitat vas nebudu, jste silene drapalky a tech stranek rychle pribyva ???

Clo uz asi zase hara ( nasla jsem ted jednu svetlouckou kapicku) , takze jsem se rozhodla ji vzit na veterinu zkontrolovat a domluvit kastraci. Tohle neni normalni. ?
    Ac muj strach z nasledku kastrace je sileny, tak nez ji nechat neustale trapit, tak ponesu tohle riziko. Kdo nas zna, tak vi, ze Aluska mela po kastraci obrovske potize. Nefungovala ji spravne streva a chudak se trapila, kdyz se mela vykakat. Nikomu nepreju sledovat, jak pes timhle zpusobem trpi. Asi i to byl v konecne fazi impuls k rakovinovemu bujeni, ktere mi ji velice rychle sebralo.

Jinak co se tyka kastraci, tak u kocek jsem jednoznacne pro kastraci. Bohuzel, jsou tak premnozene, utulky a ruzne spolky praskaji ve svech a lidi, co si je adoptuji je minimum. Zde dle meho prevlada nutnost /regulace nad moznymi zdravotnimi problemy-riziky.

U psu je to o neco slozitejsi. Ale i zde dle meho kastrace u vorisku ci bezpapiraku prevlada nad moznymi riziky. Opet kdyz kouknu na preplnene utulky, spolky a dobrovolniky, tak si myslim, ze nic jineho nezbyva.

Ohledne psu s pp, by to melo vzdy byt na zvazeni majitele a pripadne chovatele ( pokud si psa nechal ve spoluvlastnictvi). Nicmene i tam by melo dochazet k urcite regulaci, aby se nerodili bezpp. Vekova hranice by mela byt vzdy po dosazeni dospelosti, aby se telo, nervova soustava, ale i ostatni, stacil vyvinout. Kastrace ve vyssim veku mi prijde, ze je vetsiniu ze zdravotnich duvodu a ne z pohodlnosti, jako tomu byva u mladych psu…

Vzhledem k tomu, jak rychle ubyvaji dotace, jak ubyvaji sponzori, tak se zacinam bat jine veci… Postupnemu utraceni psu a kocek, aby nastala nejaka regulace a zmirnily se naklady. Budu rada, kdyz se tato moje predpoved nepotvrdi.