Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Fóra Ostatní Soukromý: Kecaci leto 2022 Odpověď na: Soukromý: Kecaci leto 2022

Kimi

Moje babička přeslicová byla vyučená švadlena. Jako malé holce mi občas něco ušila. Jedna její spolužačka se tomu povolání na rozdíl od babičky věnovala. Na promoci po VŠ mi tahle paní ušila krásné šaty s dlouhou sukní a s babičkou a ještě několika kamarádkami mi ty šaty ručně oentlovaly. Když babička měla ovečku, ostříhanou vlnu posílala kamsi na Moravu a vracela se spředená. Tátova sestra zas pracovala v Hradci Králové v nějakém výrobním družstvu a z té vlny mi tam vyrobili několikero kalhot do zvonu (v první půli sedmdesátých let to bylo in), vestičku a svetry, mamka mi upletla svetr takovou zvláštní technikou, začínalo se u jednoho rukávu, končilo druhým. Pletené ponožky mám dodnes, ze svetrů jsem vyrostla, tak jsem je věnovala Charitě. Babička taky krásně vyšívala (třeba šaty do tanečních), spousta věcí mi zůstala – ubrusy a ubrousky různých velikostí. V rodině to moc nikdo nechce, je to poněkud nepraktické a nemoderní, já to ale používám.😊
    Včera jsme byli u naší paní vetdoktorky pro další prášky (ENAP) Golimu na srdíčko, trochu se to zhoršilo, ptala se taky, jestli kašle, řekla jsem, že občas – to taky může být to srdíčko a zavodňování. Pro ten případ dostal tabletky FURORESE. Příbalový leták mě trochu zneklidnil – nemáte někdo s tímto lékem zkušenost?🤨😯